SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir de 6 Bin 260 Personelle Fırtınaya Hazırlık

Bu haber 29 Eylül 2018 - 10:00 'de eklendi.

İzmir de 6 bin 260 personelle fırtınaya hazırlık (3)KORDON ESNAFI FIRTINAYA KARŞI KUM TORBALI ÖNLEM ALDIİzmir de su baskınlarından en çok etkilenen Kordon esnafı, pazar günü kenti etkisi altına alması beklenen tropikal fırtınaya karşı önlemlerini aldı.

İzmir’de 6 bin 260 personelle fırtınaya hazırlık (3)

KORDON ESNAFI FIRTINAYA KARŞI KUM TORBALI ÖNLEM ALDI

İzmir’de su baskınlarından en çok etkilenen Kordon esnafı, pazar günü kenti etkisi altına alması beklenen tropikal fırtınaya karşı önlemlerini aldı. Zaman zaman yaşanan su baskınları nedeniyle, sıkıntılı anlar yaşayan esnaf, tüm bunlardan ders çıkardı. Kordon İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Toray Altın, fırtına uyarısı yapıldığını hatırlatarak, aldıkları önlemlere dair bilgi verdi. Altın, “Böyle bir fırtına uyarısı aldığımız zaman, kapıların önüne gelecek sulara karşı kum torbaları ile önlemlerimizi alıyoruz. Bir çok işletmeler kot farkından dolayı, su baskınlarından olumsuz şekilde etkileniyor. Kum çuvalları ile bariyer yaparak önlem alıyoruz. Tentelerimiz, saatte 100 kilometre hızla esen rüzgara karşı dayanıklı. Doğal afet bu, dünyanın her yerinde oluyor. Önlemlerimizi alacağız ama bence çok da korkmamak lazım” dedi. Altın, Kordon esnafının benzer bir fırtınayı daha önce de yaşadığını hatırlatarak, “İşletme sahiplerinin gerekli önlemleri aldıklarını düşünüyoruz. Bundan kısa bir süre önce zaten bir felaket yaşadık. Şiddetli bir fırtına oldu, deniz taştı. İşletmeler o dönem çok sıkıntı yaşadı. Bu yaşananlardan ders aldık. Biz aslında antrenmanlıyız. Geçen seferki gibi büyük bir sorunla karşılaşacağımızı düşünmüyorum” diye konuştu.

‘SU BASKINLARINA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ’

Esnaflardan Umut Ulaş da su tahliye pompalarının hazır olduğunu söyleyerek, “Pompalarımız hazır. Alt katlarımız var. Eğer su baskını yaşanırsa, su pompaları ile suları tahliye edeceğiz. Kendimiz suyu çekeceğiz. Kum torbaları ile set kuracağız. İşletmelerin girişlerine koyacağız, suyun içeri girmesini engelleyeceğiz” diye konuştu. Turgut Duymuş isimli esnaf da rüzgarın işletmeye zarar vermemesi için kendince bir takım önlem aldıklarını dile getirdi. Duymuş, şunları söyledi:

“Fırtına, afet düzeyinde olduğu zaman, bunun önüne hiçbir şekilde geçilemez. Biz İzmir’de denizin taşmalarını, fırtınaları çok yaşadık. Ben 22 yıldır buradayım. Biz burada o sorunu bir çok kez yaşadık. Mekanın içerisinde bir metre su gördük. Biz iki gündür fırtına olacağına dair haberleri görüyoruz. Kum torbalarımız hazır. Televizyonları sökeceğiz. Tenteleri açacağız. Rüzgarın rahat bir şekilde akıp geçmesi için önündeki engelleri kaldıracağız. Ama haddinden fazla geldiğinde biz ne yaparsak yapalım, zararını göreceğimizi düşünüyorum. Kum torbalarını camların altına koyacağız. Minderleri toplayacağız.”

Yakup Yıldırım adlı esnaf da “Kendi çabalarımız ile bir takım önlem aldık. Bırakın fırtınayı, şiddetli yağmurdda bile buralar su altında kalıyor. Biz de o nedenle gerekli tedbirleri alıyoruz. Endişeliyiz ama çok fazla da korkmuyoruz. Temennimiz, ciddi bir fırtına ile karşı karşıya kalmamak” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.