SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gaziemir’de ‘tebligat’tan 350 bin liralık tasarruf!

Bu haber 26 Şubat 2022 - 1:42 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu semti olan Gaziemir’de belediye, ilçede oturan vatandaşlardan tahsil edilemeyen vergiler ile ilgili göndereceği 14 bin tebligat dosyası için posta gönderim ücreti fazla çıkınca, tebligatları elden göndererek 350 bin liraya yakın tasarruf sağladı.

GAZİEMİR Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, mükelleflerine göndereceği ödenmemiş vergi borçlarına ilişkin tebligatları ulaştırmak için posta yolunu kullanıyordu. Gönderimi yapılacak 14 bin tebligatın 434 bin liraya mal olacağını gören Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçe sınırlarındaki tüm tebligatların teslim edilmesi için her mahalleye özel ekipler kurulması için çalışma başlattı. Kurulan ekipler, Gaziemir içindeki tebligatları adreslere göre ayırarak teslimatı elden yapmaya başladı. Bu uygulama ile belediye, 350 bin liraya yakın bir tasarruf elde etmiş oldu.

“KAMUNUN BİR KURUŞUNU SOKAĞA ATAMAYIZ!”

BELEDİYENİN hiçbir kaynağını boşa harcamayacaklarını belirten Başkan Halil Arda, “Göreve geldiğimiz günden beri tasarruf ve mali kaynaklarımızı güçlendirme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamunun bir kuruşunu bile sokağa atamayız. Ödenmemiş vergi tebligatlarıyla ilgili posta ücretinin yüksek çıktığını görünce ben de arkadaşlara dağıtım ekipleri oluşturmalarını ve elden bunların dağıtılmasını söyledim. Yaptığımız hesaplara göre 350 bin lira civarında bir tasarruf sağlamış olduk. Toplam 14 bin tebligatta 14 milyon liralık ödenmemiş vergiden söz ediyoruz. Bu şekilde 8 milyona yakın bir ödemenin belediyemize gelmesini öngörüyoruz. Bu gibi tasarruf kalemleri oluşturmaktaki amacımız belediyemizin bütçesinin özenli kullanılmasının yanında ekonomik kriz sürecinde herkese örnek olmak” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.