Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, suçların önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması amacıyla 18-28 Ağustos 2025 tarihleri arasında geniş kapsamlı bir çalışma yürüttü. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda önemli sonuçlar elde edildi.
ÇALIŞMALAR kapsamında 2 bin 800 kişinin sorgusu yapıldı, hakkında yakalama kararı bulunan 53 kişi gözaltına alındı. Farklı suçlardan adli işlem başlatılan 18 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca 45 yoklama kaçağı şahıs da yakalanarak işlemleri başlatıldı.
FAİLİ meçhul olayların çözümünde de ilerleme kaydedildi. İlçede meydana gelen 4 hırsızlık olayı aydınlatıldı, çalınan 4 bisiklet sahiplerine teslim edildi. Olaylarla bağlantılı olarak bir kişi tutuklandı.
OPERASYONLARDA ayrıca; 1 ruhsatsız tabanca ve 2 fişek, 2 ruhsatsız tüfek ve 10 av tüfeği fişeği, 118 sentetik hap, 3 bıçak, 80,5 kg kıyılmış tütün, 2 bin 760 adet doldurulmuş makaron, 25 sıvı likid ve 11 elektronik sigara ele geçirildi.
KAÇAKÇILIK ve uyuşturucuya yönelik denetimlerde 3 şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı. Kabahatler Kanunu çerçevesinde de 3 şahsa idari yaptırım uygulandı.
TORBALI İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halkın huzur ve güvenliği için suçla mücadelenin aralıksız devam edeceğini vurguladı.