SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yerli ve milli fideler kadın İzmir’li kadın çiftçilere emanet

Bu haber 09 Haziran 2021 - 14:13 'de eklendi.

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla yerli ve milli 250 bin domates fidesi, İzmirli kadın çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

İZMİR Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 12 Nisan’da 330 bin adet tamamen yerli ve milli domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesini İzmir’in 30 ilçesinde 15 bin İzmirli kadın çiftçiyle ücretsiz olarak buluşturdu. 19 Nisan’da ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından lansmanı yapılan “Yerli ve Milli Çeşitleri Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında tamamen yerli ve milli fide dağıtım organizasyonunda, 1 milyon 300 bin domates, biber ve patlıcan fidesi bakanlığın yüzde 75 desteğiyle yaklaşık 5 bin üreticinin tarlalarında toprakla buluşturuldu. Üretici ve vatandaşlardan gelen memnuniyet ve istek üzerine bugün 30 ilçede 250 bin domates fidesi daha İzmirli kadınlara ücretsiz olarak dağıtıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in de katıldığı etkinlik, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlendi.

“SAĞLIKLI GIDAYA ULAŞMANIN BAŞKA YOLU YOK”

TÖRENDE konuşan Vali Köşger, “İzmir, tarımın önde gelen şehirlerinden biri. Öncü olduğumuz alanlarda biri de sebze ve meyve yetiştiriciliği, fide yetiştiriciliği. O anlamda yaklaşık 2 milyon fideyi toprakla buluşturduk. Bugün de 250 bin fidanı toprakla buluşturmak üzere bir araya geldik. Tarım, bütün zamanlarda en stratejik sektör. Vazgeçilmez olan gıda kaynağımız, tarım vasıtası ile elde ediliyor. Tarımı en verimli şekilde yapmamız lazım. Sağlıklı gıdaya ulaşmanın başka yolu yok. Bu işi, genetiği değiştirilmemiş yerli ve milli fidanlarla yürütmeye çalışıyoruz. İzmir’e, İzmir tarımına ve İzmirli çiftçilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu anlamda kadın çiftçilerimize de müteşekkiriz. Sağlıklı gıdaya erişim noktasında gayret gösteriyorlar” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.