SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yeniden meclis yoluna giren Sertel’den ilk mesajlar…

Bu haber 18 Eylül 2015 - 8:45 'de eklendi.

CHP’de 7 Haziran genel seçimleri öncesi adaylığı düşürülen Atilla Sertel 1 Kasım’da yapılacak erken seçimde listeye geri döndü. Egedesonsöz’e konuşan Sertel partinin İzmir’de oy ve milletvekili sayısını artıracağını söyledi.

CHP’de dün gece yapılan Parti Meclisi toplantısında 1 Kasım’da partiyi sandığa götürecek isimler belli olurken, İzmir listesinde de değişikler oldu. 7 Haziran’da yapılan genel seçim öncesinde önseçim sandığından başarıyla ayrılarak meclis yoluna girdiği halde Yüksek Seçim Kurulu tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Atilla Sertel de listeye dönüş yaptı. Önseçimde seçildiği ikinci bölgede 6.sıradan aday olan Atilla Sertel Egedesonsöz’e konuştu ve meclis yolunda ilk mesajlarını verdi.

Sertel, “Üyelerin verdiği kararın Genel Merkez tarafından ciddiye alınıyor ve demokratik kurallar çerçevesinde yerine getiriliyor olmasını çok önemsiyordum. Bu durum gerçekleşti ve önseçimden çıktığım sıraya yazıldım. Bu da beni çok mutlu etti. Artık partilerde atama dönemi bitmelidir. Valiyi, kaymakamı atayabilirsiniz ama milletvekili ya da belediye başkanını halka ve üyeye sormak zorundasınız. Böyle bir sistem hem partinin oyunu artırır hem de partiye güveni sağlar. Daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. CHP’nin iktidar olması gerekiyor, Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Barışın, özgürlüğün, ekonominin daha iyi olması için CHP Türkiye’de iktidar olmalıdır. 1 Kasım seçimlerinde İzmir’de yüzde 55’in üzerinde bir oy oranı alacağımıza inanıyorum. Her iki bölgede de mevcut milletvekili sayımızın daha üzerine çıkacağız. Bu süreçte şahsıma destek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SUSAM KARŞI ÇIKTI AMA… 

Öte yandan Parti Meclis Üyesi Eski Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın toplantıda Sertel’in Kamil Okyay Sındır’ın gerisine yazılmasını istediği öğrenildi. Parti ise öneriyi kabul etmezken Sertel’i önseçimden çıktığı 6.sıraya, Sındır’ı ise 7.sıraya koydu.

CHP’de yeniden aday olan milletvekilleri de listeyi değerlendirdi. İşte o yorumlar…

İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU: Genel başkanımız bu konudaki açıklamasını yapmıştı. Tereddüdümüz yoktu. Tüm arkadaşlarımızın mevcut yerlerini koruması gerekiyordu. Sağ olsun genel merkez de onu da yaptı.  Partimize, halkımıza, İzmir’imize hizmet etmek istiyoruz. Seçildik ama hizmet edemedik. Meclis açık değildi, süreç izin vermedi bir takım şeyler yaşandı ve olmadı. Hak edilen ve olması gereken yapıldı.

İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR: Genel başkan ne söylediyse o olur. ‘Önseçimden çıkanları koruyacağım’ dedi ve öyle yaptı. Bu tabloyu bekliyorduk. Listenin şekillenmesiyle 7’inci sıradan 8’inci sıraya gerileyen Ali Engin ise, “Hayırlısı olsun. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ötürü sıra mevki makam düşünecek değilim. Neyse var gücümüzle çalışacağız. Siyasette her şey var. Siyaset beklentilerle değil realiteyle yapılır” dedi.

ALİ ENGİN: Hayırlısı olsun. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ötürü sıra mevki makam düşünecek değilim. Neyse var gücümüzle çalışacağız. Siyasette her şey var. Siyaset beklentilerle değil realiteyle yapılır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.