SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yağış yok, suyu idareli kullanın

Bu haber 21 Kasım 2020 - 8:21 'de eklendi.

Eylül ve ekim aylarında yok denecek kadar az yağış alan Ege Bölgesi’nde kasım ayında da ne toprağı besleyecek ne de içme suyu rezervlerini arttırabilecek ölçüde bir yağış beklenmiyor.

METEOROLOJİ uzmanlarının tahminlerine göre uzun yıllar ortalamalarına göre metrekareye 93.7 kilogram yagış düşmesi beklenen İzmir’de ay sonuna kadar düşmesi tahmin edilen yağış miktarı metrekareye yaklaşık 6 kilogram. Uzmanlara göre beklenen yağış ne toprağa ne de suları tükenen sulama ve içme suyu barajlarına yararlı olacak.

İZSU Genel Müdürlüğü verilerine göre İzmir kentine içme suyu sağlayan yerüstü kaynaklarında bulunan su miktari yalnızca 136 milyon metreküp.  Günde 620 bin metreküplük su tüketiminden yola çıkılarak yapılan hesaplamalara göre yerüstü kaynaklarında kente yalnızca 240 gün yetecek kadar su kaldı.

UZMANLAR İzmir’de 2008 yılında yaşanan ve Tahtalı Barajı’nın kapatılmasıyla sonuçlanan susuzluğun 2021 yılında da tekrarlanabileceğini hatırlatarak suyun bu mevsimden itibaren tasarruflu kullanılması ve bir tasarruf programının uygulanmasını önerdiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.