SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Pandemi, Afet ve Depremlerde Kriz Belediyeciliği’ çalıştayı düzenlendi

Bu haber 09 Haziran 2021 - 16:48 'de eklendi.

Engelsİzmir 2021 Kongresi kapsamında düzenlenen “Pandemi, Afet ve Depremlerde Kriz Belediyeciliği” çalıştayında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi, İzmir’i sarsan deprem ve yaşanan doğal afetlerde kriz belediyeciliği uygulaması kapsamında engelli bireyler ve aileleri için yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, “Herkes için eşit, adil, yaşam kalitesi yüksek ve engelsiz bir kent yaratmanın mücadelesini veriyoruz. Herkes eşit, herkes farklı” dedi. Çalıştayın sonunda kentte engelli envanterinin hızla çıkarılması gündeme alındı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Engelsİzmir 4. Kongresi kapsamında “Pandemi, Afet ve Depremlerde Kriz Belediyeciliği” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen çalıştayda engelli bireylerin ve ailelerinin olası bir deprem, afet gibi durumlarda yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri gündeme geldi. Çalıştayın sonunda özellikle doğal felaketlerde hayat kurtarmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını başlattığı engelli veri tabanı çalışmaları için merkezi hükümetten destek istendi.

ÇALIŞTAYIN açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli bireylere yönelik hizmetleri katılımcı demokrasi, aile, sağlık, eğitim, ulaşım ve istihdam politikaları perspektifinde yürüttüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ulusal ve uluslararası insan hakları ile engelli hakları mevzuatı çerçevesinde, engelli haklarının İzmir’de güçlendirilmesi konusunda yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

ÜÇ TEMEL İLKE

HER yurttaşa eşit ve adil bir yaşam alanı oluşturmak ve Engelsİzmir’i yaratmak için ortak akıl, katılımcılık ve farkındalık çalışmaları olmak üzere 3 temel ilkeye büyük önem verdiklerini, Engelsİzmir yolculuğunu “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu ile güçlendirerek devam ettirdiklerini belirten Soyer, “Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde ikincisini hizmete aldığımız Farkındalık Merkezi, yine aynı yerleşkede dünyada ilk ve tek modern sanat müzesi olma özelliği taşıyan İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanatlar Müzesi, engellilerin erişimine uygun mekanlarının sayısını artırdığımız ‘Kırmızı Bayrak Uygulaması’ ve ‘Erişilebilirlik Koordinasyon Komisyonu’, Limontepe’teki Farkındalık Merkezi’nin içinde engelli birey sahibi ailelerin eğitimine öncelik verecek ‘Ebeveyn Eğitim ve Bilgi Merkezi’ bu çalışmalarımız arasında. Erişilebilirlik Koordinasyon Komisyonumuzun faaliyetleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri organizasyonunda, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Kategorisi İkincilik Ödülü’ne layık görüldü. Temel hedefimiz İzmir’in, tüm yurttaşlarımız için daha yaşanılır ve ulaşılabilir bir kent olmasını sağlamak” dedi.

ENGELLİ BİREYLERİMİZİN YANINDA OLDUK

KÜRESEL salgın, deprem ve sel gibi pek çok felaketi ardı ardına yaşayan İzmir’de kriz belediyeciliğini hayata geçirdiklerini, “COVID-19 Dirençlilik Eylem Planı” hazırladıklarını belirten Soyer, sürecin en çok mağduru ve risk grubu engelli bireyler ve ailelerine ilişkin yaptıkları çalışmaları ise şöyle özetledi: “Ekonomik güçlükleri olan engelli birey ve yakınlarının ekonomik ve sosyal yardım taleplerini yerine getirdik. Psikolojik Destek Hattından psiko-sosyal destek sağladık. Çadır bölgelerimizde ve kentimizin farklı bölgelerinde Psiko-Sosyal Destek Merkezi kurduk. Engelli bireylerimiz ve ailelerinin, engelli nakil araçlarımızla sağlık kuruluşlarına düzenli nakillerini sağladık. İşitme engelli bireylerin kamu kurumundaki gereksinimleri için İşaret Dili Çevirmeni görevlendirdik ve yaklaşık 16 bin adet şeffaf maske üretilerek dağıtımını yaptık. İşitme engelli bireylerin toplumla daha sağlıklı ve kesintisiz iletişim kurabilmesi için şeffaf maskeler ürettik. Üretimimiz tüm ülkelere hatta Çin Halk Cumhuriyeti’ne örnek teşkil etti. Engelli bireylerimiz ile birlikte tüm halkımızın barınma, beslenme gibi insani gereksinimlerini kentlimizle birlikte karşılamaya çalıştık. Türkiye’de yine bir ilke imza atarak enkaz altında kalan yurttaşlarımızın kurtarılması için Acil İzmir Mobil uygulamasını hayata geçirdik. İnşaat Mühendisleri odamızla bir protokol yaptık. 100 ün üzerinde ekip, Bayraklı’da 33 bin 100 binanın depreme dayanıklılığı ile ilgili envanter çalışması başlattık. Deprem güvenlik karnesi uygulamamızı tüm ilçelerimizde yaygınlaştıracağız”.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.