SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Menemen’in başkanı kurayla seçildi

Bu haber 01 Aralık 2020 - 20:07 'de eklendi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk operasyonu sonucu tutuklanıp açığa alınmasının ardından bugün başvekili seçimi yapıldı.

15 CHP’Lİ, 10 AKP’li, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin yer aldığı, toplam 31 üyeden oluşan belediye meclisinde başkanvekili seçimi için sandık kuruldu. Millet İttifakı CHP’li üye Av. Deniz Karakurt’u, Cumhur İttifakı ise AKP’li üye Aydın Pehlivan’ı aday gösterdi.

MİLLET İTTİFAKI’NDA FİRE

OYLAMANIN ilk turunda Karakurt 17 oy, Pehlivan 14 oy aldı. Yasaya göre 3’te 2’lik çoğunluk sağlanması gerektiğinden ikinci tura geçildi. Seçim yarışının bu turunda, Millet İttifakı’ndan bir üyenin, oy tercihini değiştirerek Cumhur İttifakı’na geçtiği görüldü. İkinci turda Karakurt 16, Pehlivan 15 oy aldı. Üçüncü turda meclis üyelerinden Ali Aydın’ın oyu geçersiz sayılınca durum 15 – 15 oldu. Böylece bu turda gereken salt çoğunluk sağlanamadı ve eşitlik üzerine kura çekimine geçildi. Kura sonucunda Menemen Belediye Başkanvekili Deniz Karakurt oldu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.