SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal gecesi geliriyle masal kitapları çocuklara ulaştı

Bu haber 07 Şubat 2020 - 4:27 'de eklendi.

10 yıldır İzmir tarihini radyo ve televizyon programlarında yer veren İletişim Uzmanı Semra İğtaç ilk kez İzmir Masalları gecesi düzenledi. 

Gecenin geliri ile alınan masal kitaplarını kentin çeperlerinde yaşayan çocuklara hediye etti. Tarihi araştırmalara dayanan masallardan yola çıkılarak İzmir tarihi farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu projenin ilkinde  Konak ilçesinde yaşayan Yıldırım Kemalbey İlöğretim İlkokulu birinci sınıf ve  ana sınıfı öğrencilerine hayaller kurdurdu, müzik eşliğinde masal anlattı. 3000 yıllık tarihi geçmişe sahip Sansula çalmayı öğretti.

İzmir Masalları Proje Koordinatörü Semra İğtaç “Çocuklar için İzmir Masalları” İzmir’in geçmişini ve kültürünü anlatan masallar ile çocukların soyut düşünmelerini, neden-sonuç ilişkisi kurarak problem çözmelerini sağlayan, hayallerini ve yaratıcılıklarını geliştiren bir çalışmadır. Bugün çocukları eğlendirirken eğiten, onları hayata hazırlayan, doğruya ve güzele yönelten, geçmiş zamanı hatırlatan, onlara iyi bireyler olmalarını öğütleyen masallar dünyasına harika bir yolculuk yaptık” dedi.

Medyaege.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.