SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kemalpaşa’ya üniversite geldi

Bu haber 09 Ekim 2021 - 19:35 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu ilçesi olan Kemalpaşa’nın Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ulucak Mahallesi’nde, İzmir Demokrasi Üniversite’sine tahsis edilen binanın tanıtımını gerçekleştirdi

KEMALPAŞA Belediye Başkanı Başkan Rıdvan Karakayalı, çalışmaları tamamlanan üniversite binasını basın mensuplarına tanıttı. Tanıtım toplantısına belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve üniversite öğrencileri de katıldı.

“4 MİLYONLUK ÜNİVERSİTE YATIRIMI’’

ÖNCEKİ dönemlerde, belediye binası olarak kullanılan üniversite binasının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle ilçeye ilk kez üniversite kazandırıldı. Kemalpaşa Belediyesi ekiplerinin, yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü binada, yaklaşık 800 Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı ve Spor bölümü öğrencisi 11 Ekim’de ders başı yapacak. 14 dersliğin bulunduğu binanın tanıtımını gerçekleştiren Başkan Karakayalı, “2009’dan beri hayalini kurduğumuz üniversiteye Ulucak’ta kavuştuk. İlerleyen dönemde Kemalpaşa’ya da fakülte kazandıracağız. Büyük bir özveri ve emek sonucu 4 Milyon TL’yi geçen yatırımımız ile üniversiteyi ilçemize kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

“KEMALPAŞA’YA GELEN TÜM ÖĞRENCİLER ÖZ EVLADIMIZDIR”

TOPLANTIDA son dönemde tüm ülke genelinde yaşanan yurt sorununa da değinen Başkan Rıdvan Karakayalı,“ Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından birisi yurt sayısının az olması. Bundan sonra Kemalpaşa’ya üniversite için gelen her öğrencimiz benim evladım. Ben de emekli bir öğretmen olarak eğitime yıllarca gönül verdim. Kemalpaşa’ya her gelen öğrenci artık bizim öz evladımız onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Onlar bize emanet. Anne ve babalarının da içleri rahat etsin. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz üniversitemizde derslerine başlayacaklar. Kemalpaşamız için kurduğumuz hayallerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Üniversite ile birlikte metronunda ilçemize gelecek olmasıyla İzmir’in önde gelen ilçelerinden biri olacağız. Üniversitemiz ilçemize hayırlı olsun ilerleyen zamanlarda daha çok fakülteyi ilçemizde görmeyi istiyoruz.”dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.