SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kasırga korkusu Çeşme’de otelleri boşalttı. “Fırtına gelmeden, Ege kıyılarından kaçış başladı”

Bu haber 29 Eylül 2018 - 14:23 'de eklendi.

30 Eylül 2018 Pazar günü Ege bölgesine ulaşacak fırtına ve kasırgaya karşı kırmızı alarm verildi.

Beklenen ‘Tropik Fırtına’, kasırgadan en çok etkilenecek bölgelerden biri olan Çeşme’de İzmir Büyükşehir Belediyesi olabilecek afetlere karşı ekipman sayılarını arttırdı. ( ÇEŞTOB ) Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir EgeHaber.com’a yaptığı özel açıklamada fırtına ve kasırga beklentisi nedeniyle EGE’nin iki yakasında otellerin boşaldığını kaçışların başladığını söyleyerek “Fırtınanın sesi, Ege’nin iki yakasını boşalttı.” dedi.

30 Eylül 2018 Pazar günü Ege kıylarına ulaşması beklenen ‘Tropik Fırtına’ kasırganın şiddeti en fazla İzmir’in Çeşme ilçesinde etkili olacağı meteoroloji uzmanlarınca belirtilmişti. ( ÇEŞTOB ) Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir Ege Haber’e yaptığı özel açıklamada fırtına ve kasırga beklentisi nedeniyle EGE’nin iki yakasında otellerin boşaldığını ve Çeşme’den kaçışların başladığını söyledi.

İşte ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir’in o açıklaması:

İlk Kez duyduğumuz ve ne yapacağını bilmediğimiz bir fırtına geliyor. Fırtına ile ilgili uyarıların önemi ve ciddiyeti tüm platformlarda duyuruluyor. Hatta bu fırtınayla ilgili Dünya’nın en önemli meteoroloji tahmin sitelerinden, AccuWeather’de Dünya’ya duyurusu yapıldı.

Tüm hazırlıklarımızı maksimum seviyeye çıkardık.

Maalesef fırtınanın kapsama alanında Çeşme’de var. Bu sebeplede, tüm uyarıları takip ediyoruz ve hazırlıklarımızı maksimum hassasiyetle yapıyoruz. Tabi ki, Fırtınanın kasırgaya dönüşmemesi, ve “Allah korusun” can kaybına sebep olmaması en büyük temennimiz. Bu konuda sanırım en doğru tedbirinde fırtına saatlerinde; açık alanlarda, denize yakın binalarda, balkonlarda, teraslarda ve yüksek ağaçlı bölgelerden uzak durmak ve güvenilir betonarme binalarda fırtına geçinceye kadar beklemek, can güvenliğimiz için yapmamız gereken önlemlerden bazıları.

Fırtına gelmeden, Ege kıyılarından kaçış başladı

İyi ki bu fırtına beklentisi sezon içinde olmadı. Eğer olsaydı turizme çok ciddi zarar verirdi. Mevsim sonu olmasına rağmen Çeşme’de, hatta Ege’de dolulukları düşürmeye başladı. Bu düşüşün %50 yi obulacağını tahmin ediyoruz. Yunan adalarında da kaçışların başladığını ve fırtınadan etkilenecek adaların boşaldığını duyduk. Dileğimiz, tabi ki bu fırtınanın hiç gelmemesi veya hasarsız bir şekilde gelip gitmesi.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.