SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Karakuyu’daki Zümrüt Tekstil icradan satışa çıkarıldı

Bu haber 16 Ocak 2024 - 23:13 'de eklendi.

Torbalı’da konkordato talebi mahkeme tarafından geri çevrilen Zümrüt Tekstil’in fabrika binasının bir kısmı icradan 55 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Şirket ünlü firmalarla çalışıyordu.

TORBALI ilçesinde kurulu bulunan Zümrüt Tekstil Şirketi’nin yönetimi için pandemi nedeniyle ekonomik koşulları gerekçe göstererek yaklaşık 2 yıl önce mahkemeye başvurarak konkordato talep etti. Şirketin ilk olarak konkordato talebi kabul edilirken alacaklarının istinafa taşınması üzerine bölge adliye mahkemesi konkordato kararını iptal ederek ihtiyati tedbir kararlarını kaldırdı. Konkordato kararının kalkması ile birlikte şirketin icralık mallarının satışına çıkarılmasının önü açıldı. Şirketin Torbalı’daki fabrikasının bir kısmı icradan satışa çıkarıldı. Torbalı İcra Dairesi’nin Basın İlan Kurumu’nda yer alan ilanına göre 9 bin 424 metrekare büyüklüğündeki 104 ada 1 parsel 55 milyon 903 bin 471 TL’den satışa çıkarıldı. Karakuyu Mahallesi Mermer Sanayi Alanı 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planında “Sanayi Alanı” alanında kalan parselin 0.5 emsal ve yükseklik serbestliği bulunuyor.

PARSELLE ilgili şu ifadeler yer aldı: Parsel içerisinde aşağıda inşai bölümde ayrıntılı olarak özellikleri açıklandığı üzere betonarme prefabrik yapı elemanlı iki katlı fabrika binası ile Fabrika binası harici batı yönünde depo olarak kullanılan sundurma yapı ile betonarme karkas yapılı kısmen tuğla duvarlı kısmen trapez saç levha ile kaplı kapalı depo alanı bulunmaktadır. Ayrıca tescil harici (Fetrek Çayı sınırında) alanda depo alanı mevcuttur. Parselin yapılar harici saha zemin döşemesi kilitli parke taş ile kaplıdır. Taşınmaz mevkii olarak Torbalı-Kemalpaşa yoluna paralel ana arter cadde üzerinde genellikle bacasız sanayi fabrikaları ile kapalı ve açık depolama alanlarının bulunduğu sanayi alanında kalmakta olup her türlü alt yapısı mevcut Belediye hizmetlerinden faydalanılan, ulaşım imkanı kolay bir bölgededir. Philsa caddesi ile Fatih caddesinin kesiştiği kavşağa kuş uçuşu yaklaşık 900mt, Karakuyu Mahallesi meskun yerleşim merkezi 2.8km, Torbalı merkezine 5 km mesafede bulunmaktadır

250’DEN FAZLA İŞÇİ ÇALIŞIYORDU

1996 yılında kurulan Zümrüt Tekstil Fabrikası’nda bir dönem 250’nin üzerinde işçi çalıştığı öğrenildi. Fabrika aralarında H&M , Inditex Group , M&S ,NEXT , Arcadia Group , C&A , TOPSHOP , BENETTON gibi mağaza zincirlerine ürün üreten konfeksiyon firmaları için kumaş üretirken Amerika , Avrupa , Ortadoğu ülkelerine de kumaş ihraç ediyordu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.