SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’deki bakkallara son darbeyi vurmayın

Bu haber 13 Aralık 2020 - 10:34 'de eklendi.

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, hafta sonlarında sokağa çıkma süresince belirlenen kısıtlı saatlerde alkollü içki satışı yasağı getirilerek esnafa son darbenin vurulduğunu söyledi.

MART ayında başlayan salgın süreciyle birlikte bakkal, market ve bayilerin ekonomik olarak zor duruma düştüğünü belirten İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Esnafımızın bir bölümü işyerini kapattı, kalanları ise kredi ve diğer borçlanmalarla işyerini açık tutmaya çalıştı. Esnaf bir yandan can derdiyle uğraşırken diğer yandan kazanmasa da her ay vergi, SGK, Bağ-Kur, kira, elektrik, kredi vb. borçları ödemek için çok zorlu bir mücadele vermektedir. Sokağa çıkma yasağı ve kısıtlı çalışma saatleri uygulamalarında esnafın gelir/gider dengesi düzelmeyecek şekilde bozulmuştur. Aralık ayında salgının daha da ağırlaşması nedeniyle bazı ek tedbirlerin alınması gerekmiş ancak bu tedbirler zaten can çekişmekte olan esnafımızı tamamen bitirme noktasına getirmiştir. Esnafın hafta içi çalışma süreleri iyice kısaltılmış hafta sonları sokağa çıkma yasağı nedeniyle esnafın satış yapacağı kısıtlı saatlerde alkollü içki satışı yasağı getirilerek son darbe vurulmuştur. İçişleri Bakanlığı genelgesinde hafta sonu içki satış yasağı ile ilgili olarak herhangi bir kısıtlamadan söz edilmezken uygulamada kolluk kuvvetleri içki satılan bazı yerleri zorla kapatmıştır. Son olarak genelgede olmamasına rağmen emniyet müdürlükleri tarafından hafta sonu içki satışı yapılmayacağına ilişkin bildirimler yapılmaktadır. Esnaf ne yapacağını bilemez hale gelmiştir.”

BU YASAĞIN GEREKÇESİ YOK

EMİN Bağcı, “ Zaten iyice kısıtlanmış çalışma saatlerinde bir de alkollü içki satış yasağı getirmenin saalgın ile mücadelede ne işe yaradığı konusunda herhangi bir açıklama veya gerekçe bu güne kadar açıklanamamıştır. Bu yasağın herhangi makul bir gerekçesi yoktur. Bu haliyle bu yasak niyet böyle olmazsa bile fiilen alkollü içki satışını yasaklamak anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.