SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’de metro krizi

Bu haber 23 Temmuz 2016 - 11:57 'de eklendi.

İZMİR Metrosu’nda dün akşam meydana gelen kaza nedeniyle Fahrettin Altay-Konak arasında seferler yapılamıyor. Yetkililer, sabaha kadar süren çalışmaların ardından, test sürüşlerinin yapılmaya başlandığını ve seferlerin Fahrettin Altay-Evka 3 arasında normale döndüğünü bildirdi.

Metro’daki kaza dün (cuma) saat 20.00 sıralarında, İzmirspor- Üçyol istasyonu arasında meydana geldi. İddiaya göre, bir vagonun iki tekerleği raydan çıkıp, elektrik akımını sağlayan hatta zarar verdi. Kazanın ardından, Fahrettin Altay’dan kalkan trenler Göztepe-Poligon ve Hatay istasyonunda bekletilmeye başlandı. Sürekli olarak “Teknik bir arızadan dolayı seferlerimiz yapılamamaktadır” anonsları yapıldı.

Yaklaşık 15 dakika kadar vagonların içerisinde bekletilen yolcular, daha sonra boşaltıldı. Bu uyarını ardından yolcular istasyonlardan koşarak kendilerini dışarı attı. Belediye, yolcuları mağdur etmemek için ek otobüs seferleri koydu. Ancak çok sayıdaki yolcu bulunması nedeniyle otobüsler tıka basa doldu, bazı yolcular binmekte güçlük çekti. Sabaha kadar süren çalışmaların ardından, raydan çıkan vagon çekilip, zarar gören elektrik hattı tamir edildi. Test sürüşlerinin ardından, sabah saatlerinde seferler normale dönmeye başladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.