SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’de FETÖ’cü eski emniyet müdürüne ceza yağdı!

Bu haber 25 Aralık 2018 - 20:52 'de eklendi.

İzmir’de FETÖ davasında yargılanan eski emniyet müdürüne 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İzmir’de FETÖ’cü eski emniyet müdürüne ceza yağdı. İzmir’de FETÖ davasında yargılanan eski emniyet müdürüne 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Çalışkan ile avukatı katıldı.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, İzmir Emniyet Müdürlüğünde 4. sınıf emniyet müdürü olarak görev yaptığı sırada KHK ile meslekten ihraç edilen Çalışkan’ın, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığını ve FETÖ’nün emniyet yapılanmasında yer aldığını belirtti.Savcı, hakkındaki tanık beyanları ve toplanan delilleri de göz önünde bulundurarak, sanığın, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Sanık Çalışkan ise kanunlara aykırı hiçbir suç işlemediğini savunarak, terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürdü. Çalışkan, “Hayatım boyunca bırakın terör örgütü üyeliğini, herhangi bir futbol takımı ya da dernek üyeliğim bile yoktur.” dedi.Yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu olduğunu söyleyen Çalışkan, beraatini ve tahliyesini istedi.Mahkeme heyeti, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum ettiği Çalışkan’ın, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.