SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir ulaşımında eşleştirme için ek süre verildi

Bu haber 14 Kasım 2020 - 8:36 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun pandemiyle mücadele kapsamında temasın en aza indirilmesi amacıyla hayata geçirilen toplu ulaşım kartlarına HES kodu eşleştirilmesi için son tarih belirlenen 15 Kasım tarihi, 30 Kasım’a ertelendi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun pandemiyle mücadele çalışmaları kapsamında aldığı karar uyarınca toplu ulaşım araçlarında elektronik HES Kodu kontrolü uygulaması için süre uzatılması kararı alındı. İlk etapta 15 Kasım’da sonlanacağı açıklanan eşleştirmeler için, yeni tarih 30 Kasım olarak belirlendi. Yapılan bilgilendirmede; “T.C. İçişleri Bakanlığı’nın, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında 30 Eylül’de çıkardığı “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulama Başlıklı Genelgesi” ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun, bu genelgeye istinaden aldığı karar gereğince, toplu ulaşımda elektronik HES Kodu kontrolü uygulaması başlamıştır. Bu çerçevede, toplu ulaşım araçlarına binişte kullandığınız kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline İzmirim Kartınızı, 30 Kasım’a kadar kişisel HES Kodunuz ve TC Kimlik Numaranız ile eşleştirmeniz istenmektedir” ifadelerine yer verildi.

NASIL KAYIT OLUNACAK?

İZMİR’DE akıllı ücret toplama sistemini işleten ESHOT Genel Müdürlüğü, yurttaşların, HES kodlarını ve TC kimlik numaralarını, kullandıkları İzmirim Kart ile eşleştirebilmesi için özel bir internet sitesi oluşturdu. hes.eshot.gov.tr adresli siteye giren her yurttaş, yalnızca bir İzmirim Kart için eşleştirme yapabilecek. Kullanımı oldukça kolay tasarlanan sitede, yurttaşlar, istenen bilgileri tek adımda girecek ve kaydını yaptıracak. HES Kodu ya da diğer kişisel bilgilerin değişimi ve güncellenmesi işlemleri de aynı siteden yapılabilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.