SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir tarihinin en büyük mitingine hazırlanıyor

Bu haber 01 Ağustos 2016 - 11:47 'de eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda,”Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” düzenleyecek. 78 milyon vatandaşın davet edildiği mitingde parti bayrağı ve ambleminin bulunmayacağını belirtildi. Büyük buluşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İzmir’e gelerek, “Elimizde Atatürk posterleri ile Türk bayrağı olacak. Gündoğdu Meydanı’nı da Taksim Meydanı gibi hep birlikte gelincik tarlasına dönüştüreceğiz bayraklarımızla” diyerek mitinge tüm vatandaşları davet etmişti. Tıpkı İstanbul Taksim Meydanı’nda olduğu gibi, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda da düzenlenecek ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne de yoğun katılım olması bekleniyor.

“78 milyon vatandaşımız davetli”

Bingöl, “Gündoğdu Meydanı bizim mitingimize tahsis edildi. Bu mitingi biz düzenliyor olabiliriz. Genel Başkanımız gelecek, Taksim’de olduğu gibi çok önemli açıklamalarda bulunacak. Ancak bu mitinge 78 milyon vatandaşımız davetlidir. Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum örgütü, hangi hemşehri derneği,hangi meslek odası olursa olsun bu mitinge davetlidir. İnanıyorum ki Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım dolacak, hatta o meydanın dışında denizden meydanı doldurmak adına ulaşmaya çalışan  deniz araçları da mitingimize çok daha farklı anlam yükleyecek. Herkesi davet ediyoruz. Herkes o mitingin, büyük buluşmanın sahibidir, asli unsurudur diye bakıyoruz.” dedi.

CHP’lilerden plajda miting çağrısı

CHP Çeşme ilçe örgütü, Ilıca Plajı’nda geçtiğimiz haftasonu bildiri dağıtarak, vatandaşları 4 Ağustos’ta Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndaki Büyük Demokrasi Buluşması’na davet etti.

CHP’li Mustafa Balbay Gündoğdu Çağrısı yaptı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay’da Demokrasi ve Cumhuriyet mitingi çağrısı yaptı. Balbay, 4 Ağustos perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu meydanında yapılacak olan demokrasi ve cumhuriyet mitingi için, ”Sen gelmezsen bir eksiyiz. Biz değilsek kim, şimdi değilse ne zaman?” diye seslendi.  İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge sanatçıların, şairlerin ve gazetecilerin de katılacağı belirtildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.