SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir Pazarcı Esnafı Belediye Önünde Oturma Eylemi Yaptı

Bu haber 15 Ekim 2018 - 20:21 'de eklendi.

İzmir in Bayraklı ilçesinde yıllarca hizmet verdikten sonra bir vatandaşın şikayeti üzerine Danıştay kararıyla kapatılan Özkanlar Pazar Yeri esnafı için Karayolları Genel Müdürlüğü nce Bornova viyadük altı adres gösterildi.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yıllarca hizmet verdikten sonra bir vatandaşın şikayeti üzerine Danıştay kararıyla kapatılan Özkanlar Pazar Yeri esnafı için Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Bornova viyadük altı adres gösterildi. Ancak Bornova Belediyesi, iddiaya göre esnafın o bölgede tezgah açması için ruhsat vermedi. Sorunun çözülmediğini söyleyen ve bir kez daha Bayraklı Belediyesi önünde toplanan esnaf, mağdur olduğunu ve yaşananların cevabını sandıkta vereceklerini belirtti.

Pazar yeri sorunu çözülemeyen Bayraklı Özkanlar esnafı, bir kez daha seslerini duyurmak için eylem yaptı. Bayraklı Belediyesi önünde toplanan 50 kişi, ‘Hak hukuk adalet hani nerede’, ‘Verilen sözler hani nerede’ sloganları attı. Esnaf, üzerinde ‘Tek amacımız pazarımız’, ‘Özkanlar esnafı mağdur’, ‘Halkçı başkan halka karşı’ yazılı dövizler taşıdı. Polis ekipleri de belediye binası önünde güvenlik önlemi aldı. Belediye binasının kapısının hemen önüne zabıta araçlarının çekilmesi dikkat çekerken, yine bir TOMA aracının da bölgede beklemesi dikkat çekti. Pazarcı esnafının sözcüsü Faysal Acar, yaptıkları görüşmelerin ardından kendilerine Bornova’daki viyadük altlarının verildiğini, ancak bu alanda tezgah açmalarını sağlayan ruhsatın Bornova Belediyesi’nce verilmediğini ileri sürdü. Bayraklı Belediyesi önünde oturma eylemi yapan esnafların, Bornova viyadük altlarını istediğini aktaran Acar, Esnaf aylardır mağdur, buyurun bu işi çözün. Biz sadece çözüm istiyoruz. Siyasi malzeme yapılıyoruz. Bu işte gerçekten çözüm isteyen, samimi insanlar var ama bu işi siyasi malzeme yapmadan, daha fazla kırıp dökmeden bu mağdur esnafın sorununa çözüm bulun dedi.

‘VİYADÜK ALTINI İSTİYORUZ’

Esnafın günde 14 saat çalıştığını ve hepsinin ticaret odasında kaydının bulunduğunu ifade eden Faysal Acar, sözlerini şöyle sürdürdü

Ne yazık ki ne birlik başkanı, ne oda başkanı, ne Ticaret Odası’ndan biri gelip bu esnafı dinlemedi. Bir milletvekili mecliste ‘Neden bu sorun çözülemiyor’ demiyorsa, yazıklar olsun. Elbette bu esnaf sandıkta gereken cevabı verecek ama bu sorunun derhal çözülmesini istiyoruz. Kim kendini yetkili kılıyorsa sorunu çözsün. Viyadük altlarının esnafa verilmesi halinde kendi imkanlarımız ile burayı düzenleyeceği. Bayraklı Belediyesi’nden bir lira bütçe istemiyorum. Esnaf kendi arasında topladığı 3-5 kuruş ile oranın yer düzenlemesini yaparak viyadük altına geçmek istiyor. Sadece bunun için bir ruhsat istiyoruz ama belediye başkanları kavgaya tutuşmuş ve İzmir’i iyi bilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile kavgasından dolayı da sorun 10 aydır çözülemiyor. Takdiri ben yetkililere bırakıyorum. İzmir’de bu sorunu çözecek bir babayiğit, seçtiğimiz bir belediye başkanı, milletvekili, bakanımız yoksa, yazıklar olsun diyorum.

‘TEZGAH AÇMAYAN ESNAFA CEZA GELDİ’

10 aydır tezgah açmadıkları halde bir çok esnafa ceza kesildiğini ileri süren Faysal Acar, Sorumlu kişiler beni ve arkadaşlarımı tehdit ediyor. Geçmişe dönük ceza kesildi. 10 aydır tezgah açmadığımız halde, tezgah açmadığımız yere ceza kesildi. Evlere icra kağıtları gönderiliyor. Esnafın sesini kısmaya çalışıyorlar. Biz durmayacağız. Sorun çözülene kadar mücadelemiz sürecek dedi.

Açıklamanın ardından bir süre belediye kapısının önünde oturma eylemi yapan esnaf, daha sonra dağıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.