SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir Göçmenlerden 15 inin Cenazesi Memleketlerine Gönderildi

Bu haber 25 Ekim 2018 - 9:39 'de eklendi.

İzmir in Gaziemir ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 23 kaçak göçmenden 13 ünün cenazesi, otopsilerinin yapıldığı İzmir Adli Tıp Kurumu ndan yakınları tarafından teslim alınarak, Irak ta toprağa verilmek üzere götürüldü.

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 23 kaçak göçmenden 13’ünün cenazesi, otopsilerinin yapıldığı İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından teslim alınarak, Irak’ta toprağa verilmek üzere götürüldü. Ayrıca biri Karaburun’ndaki batan teknede yaşamını yitiren, diğeri Aydın’ın Kuşadası ilçesinde ölen 2 Iraklı göçmenin cenazesi de diğer 13’ü ile beraber Irak’a gönderildi.

Geçen 14 Ekim’de, İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında meydana gelen kazada, kasasında yabancı uyruklu kaçak göçmenler bulunan kamyon, su kanalına devrildi. Kazada aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 23 kişi hayatını kaybetti. Kamyon şoförü Mustafa Yılmaz’ın (35) da aralarında bulunduğu 27 kişi de yaralandı. Ölenlere İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Kamyon kazasında yaşamını yitiren 23 kişiden 13’ünün cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Teslim alınan cenazeler, Irak’ın Ankara Büyükelçiliği’nin gönderdiği heyet ve Uluslararası Iraklı Mülteciler Federasyonu Türkiye Temsilcisi Ahmet Star’ın koordinesinde önce İstanbul’a, oradan da Irak Hava Yolları’na ait uçakla, Irak’ın çeşitli kentlerinde toprağa verilmek üzere gönderildi.

Öte yandan, geçen 10 Ekim’de, Karaburun açıklarında teknelerinin batmasıyla yaşamlarını yitiren 8 kaçak göçmenden birinin cesedi ile Kuşadası’nda ölen bir kaçak göçmenin cesedi de diğer 13’ü gibi aynı kafile tarafından teslim alınarak Irak’a götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Uluslararası Iraklı Mülteciler Federasyonu Türkiye Temsilcisi Ahmet Star, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a ve diğer yetkililere, kendilerine sağladıkları kolaylık ve imkanlar için teşekkür etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.