SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir Cep Telefonsuz 48 Saat Geçirdiler

Bu haber 08 Ekim 2018 - 10:00 'de eklendi.

İzmir de Buca Belediyesi tarafından bu yıl 4 üncü düzenlenen Teknolojik Uyku Festivali ne 400 kişi katıldı.

İzmir’de Buca Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncü düzenlenen Teknolojik Uyku Festivali’ne 400 kişi katıldı. Cep telefonu kullanının yasak olduğu festivalde katılımcılar 48 saat dijital detoks yaptı, yüz yüze iletişim arttı, yeni arkadaşlıklar geliştirildi.

Buca ilçesinin Kaynaklar bölgesinde dağının sessizliği içinde 5-7 Eylül’de yapılan festivalde cep telefonu yasak. Ulusal ve uluslararası katılımla gerçekleşen ve tüm ihtiyaçların ücretsiz karşılandığı festivale katılanlar, geleneksel lezzetler ve oyunlar eşliğinde teknolojiden uzak 48 saat geçirip, organik yaşamı deneyimledi. Teknolojik hiçbir cihazın alınmadığı, dijital bilgi bombardımanına son verilih, yüz yüze iletişimin ve yepyeni arkadaşlıkların geliştirilmesinin amaçlandığı festivale, 3645 kişi başvurdu, katılımcı 400 kişi kurayla belirlendi. Azerbeycan’dan Diyarbakır’a, Van’dan Ankara’ya kadar yurt içi ve yurtdışından katılımla gerçekleştirilen festival, teknolojiyle çevrelenmekten yorulan hayatların dinlenebildikleri bir vaha oldu. Sohbet etmeyi unutturduğu gibi giderek bağımlılık haline gelen teknolojik aletlerinden kopma cesareti gösteren genç yaşlı yüzlerce katılımcı festival alanına girişte son ‘selfie’lerini çekip telefonlarını teslim ettikten sonra dijital dünyaya 48 saat süreyle veda etti.

NOSTALJİK OYUNLARLA COŞTULAR

Festivalde kimi oksijen deposu bölgede ağaçlarının gölgesinde kitaplarını alıp dinlenmeye çekilirken, kimi yeni dostluklar için oyun alanına koştu. Tavla ve satranç alanı kıyasıya rekabete sahne olurken, yoga seansları ve doğa yürüyüşleri sakinlik ve huzur arayanların adresi oldu. Katılımcılar yakan top, voleybol, ip çekme gibi unutulmaya yüz tutan oyunların yanında heyecanlı langırt turnuvalarında ter döküp, profesyonel öğretmenlerden okçuluk dersi aldı, örgü oyuncak yapmayı öğrendi. Buca Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina ok atma dersinde hedefi 12’den vurdu. Festivalin büyük ilgi gören Türk mutfağı bölümünde organik sebze meyve tezgahından istenilen ürünler alındı. Kuzu çevirme, gözleme, ızgara köfte ve pişiden oluşan menü ile damaklar şenlendi.

Akşam saatlerinde yakılan dev kamp ateşi etrafında toplanıp dostluk, kardeşlik şarkıları söyleyen katılımcılar kısa sürede kaynaşıp, unutulmaz neşeli sohbetlere daldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.