SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir Büyükşehir can dostlar için çalışıyor

Bu haber 18 Şubat 2021 - 8:53 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yardım eli uzatmak için oluşturduğu “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi” son bir yıl içinde sağlık sorunu yaşayan 12 bine yakın sokak hayvanını tedavi etti. “Satın alma sahiplen” sloganıyla binin üzerinde kedi ve köpeğe yeni yuva bulunurken 200 ton mama dağıtıldı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi kentte sahipsiz, yaralı, engelli, hasta ya da bakıma muhtaç hayvanları yalnız bırakmıyor. Işıkkent ve Seyrek köpek bakımevleri sahipsiz hayvanlara yuva olurken, sokakta yaşayan ve hastalanan sokak hayvanları  Acil Müdahale ekipleri aracılığıyla polikliniğe getirilerek iyileştiriliyor. Sokakta yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan can dostlar için yüksek enerji veren mama dağıtımı yapılıyor.

7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, “Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ilçelerde de oluşturduğumuz birimlerimizle de sokak hayvanlarının toplanması, tedavilerinin ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılmasını sağlıyoruz. Bu birimlerimiz sadece bulundukları ilçelere değil metropol dışındaki 19 ilçemize de hizmet veriyor. Araç sayımızı ve veteriner kadromuzu artırdık. Sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi, tedavilerinin yapılması, kısırlaştırılıp sahiplendirilmesi için belediye olarak haftanın 7 günü günün çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN 4 AYRI BİRİM

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Işıkkent Geçiçi Köpek Bakımevi, Seyrek Geçici Köpek Bakımevi, Fuar Küçük Hayvan Polikliniği ve Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi olarak 4 ayrı birimle can dostlar için çalışıyor. Seyrek’teki 43 dönümlük arazide, aynı anda 1000 sokak hayvanı misafir edebileceği bir yuva içinde Rehabilitasyon Merkezi’nin de yer aldığı bir kompleks ve 4 bin hayvan kapasiteli hayvan mezarlığı bulunuyor. Burada yasa gereği bakılması ve sahiplenmesi yasak olan ırkların bakımı ile Acil Müdahale Ekibi tarafından sokaktan alınan hayvanların ortopedi operasyonları yapılıyor. Seyrek ve Işıkkent köpek bakımevlerinde bin 300 köpeğin bakımı sağlanıyor.

 

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ SAHADA

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ninsokak hayvanlarına yardım eli uzatmak için oluşturduğu “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi” 2020 yılında 27 bin sokak hayvanını muayene etti; 12 bine yakın sokak hayvanını tedavi etti. 2 bin 234 hayvana da operasyon uyguladı. 2021 yılının ilk ayında ise 900 vakaya müdahale edildi, Hafta içi mesai saatlerinde ilçe belediyelerinin verdiği bu hizmeti, hem hafta sonu ve resmi tatil günleri hem de hafta içi mesai saatleri dışında sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan acil müdahale araçlarıyla hizmet kapasitesini arttırdı. Acil Müdahale ve Nakil Aracı sayısı ikiden beşe çıkarıldı. Ekipte veteriner hekim, veteriner teknikeri, şoför ve hayvan bakıcısı bulunuyor. Bu ekip tarafından ilk müdahalesi Kültürpark’taki poliklinikte yapılan sokak hayvanları, ortopedi operasyonuna ihtiyaç duyulması halinde Seyrek Köpek Bakı mevi’ne yönlendiriliyor. Tedavisi tamamlanan kedi ve köpekler kısırlaştırılıp işaretleniyor, kuduz ve iç parazit aşıları yapıldıktan sonra alındıkları adrese bırakılıyor. Ekipler sokak hayvanlarına ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz ampütasyon, ağız ve çene operasyonları da yapıyor. “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi” hafta içi 17.30’dan ertesi sabah 08.30’a kadar ambulansla hizmet veriyor. Ekipler hafta sonu ve resmi tatil günlerinde de 24 saat çalışıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ise ilçe belediyelere yönlendirme yapılıyor. Vatandaşlar, sağlık problemi olan zor durumdaki sokak hayvanları için 293 39 80 numaralı telefonu arayabiliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.