SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir Afrin den Dönen Komando, Baba Ocağında Davul Zurnayla Karşılandı

Bu haber 16 Ekim 2018 - 9:42 'de eklendi.

Şırnak ta vatani görevini yaparken Suriye nin Halep ili Afrin ilçesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı na katılan 22 yaşındaki komando er Berkan Şentürk, İzmir in Ödemiş ilçesindeki baba ocağında davul zurna ile karşılandı.

Şırnak’ta vatani görevini yaparken Suriye’nin Halep ili Afrin ilçesine düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan 22 yaşındaki komando er Berkan Şentürk, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki baba ocağında davul zurna ile karşılandı.

Şırnak Akçay 6’ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı emrindeki vatani görevini tamamlayan komando er Berkan Şentürk, memleketi Ödemiş’e döndü. Afrin’deki ‘Zeytin Dalı Harekatı’na da katılan Şentürk, baba evinin bulunduğu Emmioğlu Mahallesi, 1. Mercan Sokak Çıkmazı’nda davul, zurna ile karşılandı, kurban kesildi. Şentürk, kendisini getiren araçtan inip annesi Şennur Şentürk ve babası Berkan Şentürk’e sarılıp özlem giderdi, ardından selam durup, tekmil verdi. Duygu dolu anlar yaşanırken, çevredekiler alkışlarla Şentürk’e destek verdi.

Harmandalı ve Kerimoğlu zeybeği oynayarak kendisini karşılamaya gelen kalabalığı selamlayan Şentürk, vatani görevinin 8 aylık bölümün Suriye Afrin’de geçirdiğini belirtip, Sınırlarımızda eli tetikte nöbet bekleyen, vatanımızın birliği, bütünlüğü için mücadele eden tüm askerlerimizin Allah yardımcısı olsun, hepsine minnettarız. Allah hiçbirinin ayağını taşa değdirmesin. İnşallah sağ salim sevdiklerine kavuşurlar dedi.

Duygulanıp, gözyaşlarını tutamayan Şennur Şentürk de Oğlumu gururla yolladım, gururla da karşılıyorum. Allahım’a binlerce şükür, sağ salim ona kavuştum. Tüm askerlerimizi Allah korusun dedi.

Baba Coşkun Şentürk de Oğlumla gurur duyuyorum. Oğlum bana ‘Baba Suriye’ye göreve gideceğiz’ dedi. Sonra aradığımda baktım tanktan marşlar, türküler geliyor. ‘Bu ses ne’ diye sordum. ‘Suriye’ye nazar değmiş kurşun dökmeye gidiyoruz’ diye karşılık verdi. Bu cevap karşısında bir kez daha oğlumla gurur duydum dedi. Karşılama merasimine katılanlara daha sonra yemek ikram edildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.