SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir 14 yeni plajla Türkiye lideri oldu

Bu haber 07 Haziran 2021 - 18:30 'de eklendi.

Bu yılın Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte mavi bayraklı halk plajı sayısını iki yılda yüzde 78 artırdı. Bu yıl eklenen 10’u halk plajı olmak üzere toplam 14 yeni plajla İzmir Türkiye’deki en yüksek ödül artışına sahip il oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek halkın kullanımına açılan İzmir Marina da Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Soyer, “Dünyanın her yerinden gelecek turistler için İzmir’in güvenilir ve temiz bir şehir olduğu bir kez daha ortaya çıktı” dedi.

5 HAZİRAN Dünya Çevre Günü’nde İzmir’i sevindiren haber geldi. Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım 2019’da bu yana yürüttüğü koordinasyon çalışmaları kapsamında kentteki Mavi Bayraklı halk plajı sayısını yüzde 78 oranında arttırdı. Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi’nin öncülüğünde İzmir’de bu yıl 10 halk plajı daha Mavi Bayrak kazandı. 2019 yılında 19 olan Mavi Bayraklı halk plajı sayısı 34’e çıktı. İzmir’de Mavi Bayraklı plaj sayısı özel tesisler de dahil olmak üzere 66 oldu. İzmir Türkiye’deki en yüksek ödül artışına sahip il oldu. Bu yaz ilk defa Çeşme Tekke ile Dalyan Kocakarı Halk Plajı, Dikili Çandarlı Doğu Halk Plajı, Foça Kumburnu ile Yeni Foça Halk Plajı, Menderes E.Ü Özdere Kampı Halk Plajı, Seferihisar İztur-Sertur Sitesi Önü Halk Plajı, Urla Altınköy, Alesta Cafe Önü, Zeytinalanı Mahallesi halk plajları Mavi Bayraklı olarak hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında devir alınarak yenilenen ve halkın kullanımına sunulan İzmir Körfezi’ndeki tek marina olan İzmir Marina da marinalar kategorisinde Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Kentteki Mavi Bayraklı marina sayısı böylelikle 3’e çıktı.

BAŞKAN SOYER: “GURURLUYUZ”

İZMİR’İ dünya ölçeğinde bir turizm çekim merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ve bunun başarılı sonuçlarını almaya başladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın 50 ülkesinde uygulanan Mavi Bayrak Programının, turizm sektöründe plaj ve marinalara verilen çok önemli uluslararası bir çevre ödülü olduğunu aktardı. Soyer şöyle devam etti: “Mavi Bayrak, deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine verilen önemi, plaj veya marinaların hijyenini ve güvenilirliğini uluslararası anlamda teyit ediyor. Küresel pandemi yaşadığımız bu dönemde mavi bayrak uygulaması, yerli ve yabancı turistler için çok önemli bir turizm iletişimi niteliği taşıyor. Dünyanın her yerinden gelecek turistler için İzmir’in güvenilir ve temiz bir şehir olduğu bir kez daha ortaya çıktı. En önemli değerimizin bu olduğuna inanıyoruz. Bu güveni vermek için her türlü çalışmayı yapıyoruz.”

“ŞİMDİ İZMİR ZAMANI”

PANDEMİ döneminde İzmir’in güvenilir bir turizm bölgesi olması için kentteki tüm paydaşlarla önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Soyer, şunları söyledi;”Turizm Hijyen Kurulu oluşturduk. İzmir ve ilçelerini, yurt içi ve yurt dışından tüm turistlerin güvenle gelebileceği bir yer haline getirmek için ülkemizde yerel düzeyde hijyen standardının belirlendiği ilk girişimi Turuncu Çember uygulamasını başlattık. Turuncu Çember sertifikası, her geçen gün İzmir’deki oteller, restoranlar, tarihi Kemeraltı çarşısı gibi pek çok yerde yaygınlaşıyor. Geçtiğimiz yıl Çeşme Ilıca Halk Plajımız hem Mavi Bayrak aldı hem de plajdaki kafe turuncu çembere dahil oldu. Doyasıya yüzmek, güneşlenmek ve keyifli bir tatil geçirmek için 66 Mavi Bayraklı plajımız ve turuncu çemberli işletmelerimizle ‘şimdi İzmir zamanı’ diyoruz.”

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.