SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gayrimenkul sektörü pandemiye rağmen yılı kötü kapatmıyor

Bu haber 22 Aralık 2020 - 23:57 'de eklendi.

Pandemi nedeniyle gayrimenkul sektörü kısa süreli durgunluğu ve hızı bir arada yaşadı. TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, hem 2020 yılını değerlendirdi hem de 2021 için öngörülerde bulundu.

TORBALI Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Filiz, 2020 yılı ile ilgili tespitlerinde; sektörün pandeminden Mart, Nisan ve Mayıs aylarında oldukça negatif etkilendiğini, bunu konut satış adetlerinde de sert düşüşlerle gördüklerini belirtti. Açıklanan cazip konut kredisi kampanyası ile sektörün toparlandığını ve geçen seneye yakın bir satış rakamı ile yılın kapanmasını beklediklerini ifade etti. Türkiye genelinde 2018 son çeyreğinden itibaren konut satış fiyatlarında düşüş gördüklerini ve Eylül 2019 itibarı ile toparlanmaya başlayan sektörün 2020 yılına hızlı başladığını da sözlerine ekleyen Öğüt, 2020 yılını değerlendirerek, 2021 için de önemli öngörülerde bulundu.

KARANTİNA KAVRAMI İLE TANIŞMAMIZLA BİRLİKTE YENİ YAŞAM DÜZENİ YENİ KONUT TALEBİNİ YARATTI

“2020 yılının Mart ayında pandeminin etkilerinin ülkemizde de görülmeye başlaması ile birlikte Nisan ve Mayıs aylarında konut satış adetlerinde ciddi düşüşler gördük. 2020 Mart, Haziran döneminde hayatımızda ilk defa karantina kavramı ile tanışmamızla birlikte yeni yaşam düzeni yeni konut talebini yarattı. Yazlık bölgelere, müstakil ve bahçeli konutlara talep arttı. Haziran ayında 0,65’lere çekilen konut kredisi faiz oranları ile birlikte Haziran ayında konut satış adedi arttı ve Temmuz ayında rekor seviyede satış gerçekleşti. Kredi faiz oranlarının yeniden artması ve talebin kampanya döneminde büyük oranda karşılanması ile birlikte Ağustos ayından itibaren adetler düşmeye başladı. Pandemide vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi sonucunda da Eylül, Ekim ve Kasım aylarında geçen sene aynı döneme göre konut satış adetleri daha düşük gerçekleşti.

DEPOLAR VE LOJİSTİK ALANLARINA OLAN İLGİ ARTACAK

PANDEMİNİN dünya ekonomisi üzerinde yarattığı küçülme etkisi tartışılmaz. Salgın ile birlikte sosyal hayata ve iş hayatına dair pek çok şeyin değişimine tanıklık ediyoruz. Zaten büyümekte olan teknoloji şirketlerinin salgın sebebi ile birlikte birkaç yılda ulaşacakları noktaya bir senede geldiklerini görüyoruz. İş yapış şekillerimiz değişti. Her gün ofislerimize gitmesek de işlerimizi başarı ile devam ettirebildiğimizi öğrendik. Bunun ticari gayrimenkul tarafındaki ihtiyaçları ve dolayısıyla sektörü etkileyeceğini öngörüyoruz. Pandemi ile birlikte çok yüksek oranda artış gösteren e-ticaret işlem adetleri nedeniyle depolar ve lojistik alanlarına olan ilgi de artacak. Bunun yanı sıra alışveriş merkezleri yeniden işlevlendirme, yeniden pozisyonlama, yenden kiralama projelerine başlayacak. Ofis tarafında ise daha küçük metrekareli ofislere olan ilgi artacak.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.