SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Belevi Kanalı’na neşter

Bu haber 09 Mayıs 2021 - 10:13 'de eklendi.

İZMİR’in güneyine hayat veren Küçük Menderes Nehri ile Torbalı’ya komşu yerleşim yeri olan Belevi’deki Gölü birbirine bağlayan kanala, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Aşırı yağışlarda tıkanarak taşkınlara neden olan kanal tekrar düzenlendi. Binlerce dekar arazide taşkın riski minimize edildi.

TÜRKİYE’NİN en verimli havzalarından Küçük Menderes’in Torbalı, Selçuk bölümünde aşırı yağışlarda yaşanan taşkınların önünde geçmek için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Belevi Kanalı’nı tekrar düzenledi. Özellikle kış aylarında meydana gelebilecek taşkınların vatandaşımızın hem mal hem de can güvenliğini tehdit ettiğinin altını çizen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, “Belevi Gölü ile Küçük Menderes nehri 1.6 kilometrelik bir kanal ile birbirine bağlanıyor. Bu kanal zamanla gerek doğal gerekse evsel atıklarla daralmış. 1 ekskavatör dragline ile temizledik. Kanalın yatağını genişleterek yeniden tanzim ettik. Belevi kanalından kaynaklanabilecek bir taşkın riskini minimize ettik” dedi.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nün Küçük Menderes nehri ana yatağında yaklaşık 70 km’lik bir hattı yeniden düzenlediklerini hatırlatan Çınar, Fetrek ve Çevlik Çayları üzerindeki çalışmaların ise devam ettiğini vurguladı. DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, “Hedefimiz Fetrek ve Çevlik çayları üzerindeki 12 bin 840 metre nehir yatağını yeniden düzenleyerek, tanzim etmek istiyoruz. Şu ana kadar 8 bin 580 metrelik hattaki çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu

Vatandaşları da uyaran Birol Çınar, dere ve nehir yatakları ile sulama kanallarına evsel atık atılmamasını istedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.