SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Başkan Sengel CHP’li gençlerle buluştu

Bu haber 10 Ekim 2021 - 18:28 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu ilçesi olan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Konak Gençlik Kolları Örgütü tarafından düzenlenen Mehmet Tokan Gençlik Kampı’nın konuğu oldu. 

BAŞKAN Sengel kamp programı içerisinde yer alan “Yerel Yönetimlerde Kadın Yönetici Olmanın Zorluğu, Belediye Başkan Adaylığı ve Belediye Başkanlığı Süresinde Yaşadıkları”  konulu söyleşide gençlerle bir araya geldi, onların sorularını cevapladı.

BAŞKAN Sengel söyleşinin de konusu olan ve kadın siyasetçilere sıklıkla sorulan “Kadın siyasetçi olmanın zorlukları nelerdir?” sorusuna atıfta bulunarak; “Biz kadın erkek el ele, omuz omuza yürüyen kitleyiz. Ne zaman ki; bir erkek siyasetçiye “Erkek olarak siyasette durmak nasıl bir şey diye sorulacak biz o zaman bir şeyleri başarmış olacağız. Çünkü Oğuz Atay’ın dediği gibi kadın erkek diye başlayan cümlelerden çok haz etmiyorum, 21.yüzyılda 2022 yılına giderken Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini konuşmamız gerekirken hala kadınların siyasette daha fazla yer edinmesine dair konuşmak utanç verici. Bunu bir kadın olarak değil bir insan olarak söylüyorum. ” dedi.

SİYASETTE LİYAKAT ÇOK ÖNEMLİ

BAŞKAN Sengel söyleşide kampa katılan gençlere ayrıca siyaseti, adaylık sürecini ve belediye başkanı olarak çalışmalarını da anlattı. Yaşadığın kente belediye başkanı olmak inanılmaz bir gurur diyen Başkan Sengel; “ Siyasette aday olma konusunda anket çalışması, örgütün görüşleri, liyakat, bilgi birikimi ve tecrübe çok önemli. Kadın olmak tüm bunların üzerine…  Sonuçta eşitler arasında bir şeyler seçiyoruz” dedi.

EFES SELÇUK BİZİ “BİZİM KIZ” OLARAK GÖRDÜ

KADIN bir belediye başkanı olarak zorluk yaşamadığını ifade eden Başkan Sengel; “Efes Selçuk beni adaylık sürecinde  “bizim kız” olarak gördü. Sokağa çıktığımda konuştuğum biri benim çocukluluğumu biliyordu. Adaylık sürecinde bunu hissettim. Biz seçim sürecinde Sokak Gönüllülerini kurduk. Çünkü halkın içine dahil olmadığı hiçbir organizasyon başarılı olamaz. Seçim sonuçları hepimizin başarısı oldu” dedi. Siyasette yer almak isteyen gençlere de bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Sengel; “Kendinize güvenin. Eğer gerçekten siyaset yapmak istiyorsanız, bu ülkeye dair bir şeyler yapmak istiyorsanız siyaset içinde yer alın. Bu ülkenin yüzde 33 oranında bir işte çalışmayan, eğitim de almayan bir gençliği var. Bu yüzden bir şey söylemek için siyasete girin. Çünkü başka türlü bu sorunlar çözülmeyecek. Bizim sizlere, sizlerin de bu partiye ihtiyacı var. Ama önce bu ülkeyi ve bu anlayışı başka bir şeye dönüştürmeye ihtiyacımız var” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.