SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bangladeş Büyükelçisi’nden Başkan Soyer’e ziyaret

Bu haber 27 Nisan 2021 - 21:32 'de eklendi.

Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Büyükelçi, İzmir’in tarihi, turizm ve ticaret potansiyeli ile çok önemli bir kent olduğunu, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi. Başkan Soyer, “Turizmde, tarımda, kültür alanında yapacağımız işbirlikleri iki ülke halkına da önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’e ilk defa gelen Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan’ı ağırladı. Türkiye ile bağlarının kuvvetli olduğunu söyleyen Büyükelçi Mannan, “İzmir’in tarihi,  turizm ve ticaret merkezi olarak önemini çok biliyorum Bangladeş ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Maalesef pandemi dönemine denk geldi ama ben yine de İzmir’e gelmek için bekleyemedim. Bu yıl İEF’ye katılmak isteriz. Hizmet ve eğitim sektöründe, müzik, kültür, spor, organizasyon alanlarında ortaklaşa yapılacak çok şey var. İzmir’de bir üniversiteyi ziyaret ettim. Eğitim çok güçlü. İki ülke genç girişimcilerini teşvik etmek için programlar yapabiliriz. Yine gençlik değişim programlarını hayata geçirebiliriz. Biz belediye başkanlarına ‘şehrin babası’ deriz. Sizin desteğinizde bunları gerçekleşebiliriz” dedi.

KARDEŞ KENT TALEBİ

MANNAN, liman kenti Chittagong ile İzmir’in kardeş kent olmasını çok istediklerini, kardeş kent ilişkilerinin iki ülke arasındaki işbirliğini artıracağını söyledi. Mannan, Bangladeş’in Aralık ayında 50. bağımsızlık yılını kutlayacağını belirterek, Başkan Soyer’i Ankara’da düzenleyecekleri kutlama programına da davet etti.

SOYER: “DESTEĞE HAZIRIZ”

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çok olanak var. Turizmde, tarımda pek çok sektörde fırsat var. Biz iki ülkenin hakları için yapılacak her şeye hazırız. Kültürel değişime açığız. Kardeş kent olmak için de gerekli çalışmaları başlatırız. Bu yıl Eylül ayında İEF ile eş zamanlı düzenleyeceğimiz Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Küresel Kültür Zirvesi’nde ülkeniz kültür üreticilerini de görmek isteriz. Chittagong Belediye Başkanı’nı da İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.