SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Atilla Kaya’dan TOKİ ve üniversite açıklaması

Bu haber 27 Şubat 2021 - 9:23 'de eklendi.

Uzundere’de yapılması planlanan üniversite alanına TOKİ binasının yapılması tartışmalara neden oldu. Eski plana dava açıp kazanan ve yeni planı eleştiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun “yeni planda yeni bir şey yok” demesi üzerine AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya açıklamalarda bulundu. Kaya “30 bin başvuru alan, kurada 750 kişinin hak sahibi olduğu konutları, çatlasanız da patlasanız da yapacağız” dedi.

Karabağlar’da yapılması planlanan üniversitenin alanına TOKİ yapılmak istenmesi Karabağlar Belediyesi ile AK Parti’yi yeniden karşı karşıya getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı ilk plana itiraz eden Karabağlar Belediyesi’ni mahkemenin haklı bulmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı revizyonu yaptı. Plana göre alanın yüzde 50’sinin üniversite, yüzde 17’sinin TOKİ olarak tasarlandı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, alanın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesi gerektiğini belirterek plana olan itirazı dile getrdi. AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selvfitopu’na tepki gösterirken bazı CHP’li vekiller de tartışmaya katıldı. Son olarak Kaya sosyal medya hesabından yeniden açıklama yaptı.

CHP, TOKİ VE ÜNİVERSİTE İSTEMİYOR!

Kaya açıklamasında “CHP’li baş istemezükçü Sn. Selvitopu, partisinin milletvekilleri ile birlikte halka karşı ses yükseltiyor. Diyorlar ki, “Üniversiteye karşıyız, istemiyoruz. TOKİ konutlarına karşıyız, istemiyoruz. Dar gelirli halkın kira öder gibi ev sahibi olmasına karşıyız, istemiyoruz” Partilerinin adında ‘halk’ olmasına aldanmayın. Bunların halk diye bir derdi yok. 30 bin başvuru alan, kurada 750 kişinin hak sahibi olduğu konutları, çatlasanız da patlasanız da yapacağız. Hemşerilerimizin umutları, hayalleri ve mutluluğuna düşman olanları sevindirmeyeceğiz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.