SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

AK Parti İzmir sahaya çıkıyor: Sandık seferberliği

Bu haber 27 Ağustos 2015 - 7:25 'de eklendi.

Erken seçim tarihinin 1 Kasım olarak açıklanmasıyla AK Parti İzmir teşkilatlarında çekirdek modeli çalışma başladı. Her sandıkta görevlendirilecek dokuz kişi, o sandıkta oy kullanacak seçmenin düğününe, cenazesine, doğumuna, hastalığına gidecek. Kadın kolları, önyargılı seçmeni ikna etmeye çalışarak, açılmayan kapıları zorlayacak.

İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 36 oyu, 7 Haziran’da yüzde 26’ya düşüren AK Parti’de seferberlik ilan edildi. Teşkilatta yaz tatilleri iptal edildi, çalışma süreleri uzatıldı. Her sandıkta dokuz kişi ile sandık yönetim kurulları kuran partide seçmenle birebir temas kurulacak.

Dokuz partili, o sandıkta oy kullanacak seçmenin düğününe gidecek, yakınlarının cenazesine katılacak, doğum yapan lohusa kadınları ziyaret edecek, hasta seçmenin halini soracak, esnaf dükkanında ziyaret edilecek, öğrencinin sorunları dinlenecek. AK Parti’de kadınlar, önyargılı seçmeni ikna etmeye çalışacak. Bunun için açılmayan kapıları zorlayacak. AK Partili gençler, partiye yönelik algının yıkılmasında aktif rol alacak.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, partisinin İzmir’de 430 bin üyesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Bunlar kağıt üzerinde kalmış üyeler değil hepsi aktif, göreve hazır kişiler. Bizim en büyük değerimiz teşkilatlarımız. Bu seçimde mahalle başkanlarımıza, sandık kurullarımıza çok iş düşüyor. Çekirdek modelle karınca gibi çalışıp, her seçmenle temas kuracağız. Partiye yönelik önyargının yıkılması için gereken ikna çabasını göstereceğiz ama seçmenin önyargısı artık kesinleşmişse orada zaman kaybetmeyeceğiz. Seçim yorgunluğunu attık. Başbakanımızın eforunu örnek aldık. Seçmenin ruhuna dokurnmak için popülist söylemlerde bulunmayacağız sadece yaptıklarımızı anlatacağız. Sadece kararsız seçmeni değil başka partiye oy veren seçmeni de ikna edeceğiz.” (DHA)

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.