SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Erdoğan: AP’nin soykırım kararı bizim için yok hükmünde

Bu haber 16 Nisan 2015 - 14:17 'de eklendi.

Avrupa Parlementosu’nun ‘soykırım’ kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AP’nin aldığı karar bizim için yok hükmündedir.” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk tepki geldi. Erdoğan, “Bu karar bizim için yok hükmündedir.” dedi. Ermenilere dostluk çağrısını yineleyen Erdoğan, “Gelin tarihi tarihçilere bırakalım, biz çıkarlarımız doğrultusunda hareket edelim. Yeni bir gelecek inşa edelim.” açıklamasında bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“TÜRKİYE’NİN ERMENİ HALKI İLE HİÇBİR SORUNU YOK”

“Parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Bu konuda siyasetçilerin tüm beyanları bizim için yok hükmündedir. Türkiye’nin Ermeni halkı ile hiçbir sorunu yoktur. Bizim Ermeni halkına karşı dostluk hissimiz hâlâ aynıdır.

“BEN EL UZATTIM, NE YAZIK Kİ HAVADA KALDI”

Ülkemizde yaklaşık 40 bin vatandaşımız Ermenistan’dan kaçarak ülkemize gelenlerdir. Ben geçen yıl bir el uzattım ancak, ne yazık ki havada kaldı. Buradan Ermenilere dostluk çağrımı yinelemek istiorum, gelin tarihi tarihçilere bırakalım ortak geçmişimiz konusunda birlikte hareket edelim.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.