Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir Çeşme’de çocuk sağlığını yakından ilgilendiren anlamlı bir proje gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve çocukların Fast Food alışkanlığı kazanmaması ya da uzak durması için sağlıklı beslenme programı uygulama konuldu.
Anne Çorbası en iyisi…
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilerin sağlıklı beslenmesine yönelik iş birliği yapıldı. Bu kapsamda, İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan 16 Eylül İlkokulu’ndaki 2-A sınıfının öğrencileri, sağlıklı beslenmek için çorba içme kampanyası başlattı. Öğrenciler, haftanın 1 günü annelerinin yaptığı çorbayı okula getirip, içmeye başladı.
İlk uygulama Çeşme’de
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin okullarda sağlıklı beslenmesine yönelik iş birliğine gitti. Bakanlıklar arasındaki iş birliğinin ardından İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan 16 Eylül İlkokulu’ndaki 2-A sınıfının öğrencileri, obeziteyle mücadele başlattı. Öğrenciler, fast food yerine çorbayla beslenmeye başladı. Sağlıklı beslenmek için kampanya başlatan öğrenciler, haftanın 1 günü annelerinin yaptığı çorbayı okula getirip, içiyor.
Hedef sağlıklı bireyler yetiştirmek
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, çocukların, eğitimi kadar sağlıklı beslenmelerinin de önemli olduğunu belirterek, “Evlatlarımızın dengeli beslenmesi, sağlıklı birer birey olmaları adına bu tür çalışmaları destekliyoruz. Ayrıca müdürlüğümüzün Türk Böbrek Vakfı ile imzalamış olduğu protokol kapsamında öğrencilerimizin tuz ve şekeri az miktarda tüketimi konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Gönlümüzün güzel çiçekleri öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri öncelikli hedefimiz” dedi.
egehaber.com