SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Menderes’te deve güreşi festivali renkli görüntülere sahne oldu!

Bu haber 04 Şubat 2019 - 18:57 'de eklendi.

Menderes’te belediye tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen deve güreşleri festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Çileme Mahallesi’nde, Menderesliler Yörük ve Türkmen Derneği ile birlikte düzenlenen 4’üncü Menderes Deve Güreşi Festivali’ne Ege Bölgesi’nin çeşitli yerlerinden gelen 100 deve katıldı. Festivale ilgi büyük oldu.AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin de aralarında bulunduğu 10 binin üzerinde kişinin izlediği güreşlerde develer kıyasıya mücadele verdi.

FESTİVALDE KARDEŞLİK TABLOSU

Güreşleri bazı vatandaşlar, piknik yaparak izledi. Güreşler öncesinde, izleyicileri selamlayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, festivalde kardeşlik tablosu yaşandığını belirtip, “5 yıl önce size söz vermiştik, ‘Kimseyi ayırmadan Menderes’te kardeşlik tablosunu tesis edeceğiz. Sizlerle bir ve beraber olmak istiyoruz’ demiştik. Deve güreşleri festivalimizde sağcıyla, solcuyu aynı masada oturtmayı başardık. Aynı festivalde birlikte olmayı başardık. Ne mutlu bize. Allah kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Konuşmasına Yunus Emre’nin “Ben gelmedim dava için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim” sözü ile başlayan Nihat Zeybekci ise şöyle devam etti: “İzmir’in gönlünü yapmaya, layık olduğu o 21’inci yüzyılın şehri yapmaya geldik. Aziz millete hizmetktar olmanın Allah’ın bir lütfu olduğunu bilerek çalışıyorum. Allah rızası için oyunuzu AK Parti’ye, CHP’ye, MHP’ye, İYİ Parti’ye vermeyin. Oyunuzu kendinize verin, oyunuzu İzmir’e verin, oyunuzu Menderes’e verin, oyunuzu çocuklarınız geleceğine verin. Ülkenin geleceğine verin. Bugün bir partiyi bomba yüklü bir araç haline getirip de Türkiye’nin fay hatlarına doğru göndermeye çalışanlara dikkat edin. Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı Menderes meydanında ve Konak Meydanı’nda o zeybek oynanacak. 1 Nisan sabahı bütün Türkiye, Türkiye’ye güneşin İzmir’den doğuşunu seyredecek” diye konuştu.Konuşmaların ardından güreşler gün boyu devam etti.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.