SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Seferihisar Teos Ekmeksiz plajı halka açılıyor!

Bu haber 09 Aralık 2018 - 11:59 'de eklendi.

Seferihisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yıkım çalışmalarıyla, tehlike arz eden binalar yıkılarak plaj güvenli hale getirildi.Seferihisar Sığacık’taki doğa harikası Teos Ekmeksiz Tabiat Parkı, yıllardır kaçak binaların can güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle halkın kullanımına kapatılmıştı.

”PLAJI HALKIN KULLANIMINA AÇMAK İSTİYORUZ”

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Danıştay’ın sahillerin ve plajların halka açık olarak kullandırılmasıyla ilgili emsal kararlar var. Biz de bu kararlardan yararlanarak plajı halkın kullanımına açmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın en güzel koylarından biri olan Teos Ekmeksiz Tabiat Parkı, Orman Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü’nün yetki alanında bulunuyor. Bu güzel doğa harikası tabiat parkı, yaklaşık 5 yıl önce kaçak binaların can güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle mühürlenerek kapatılmıştı. Seferihisar Belediyesi, Ekmeksiz’i, Orman Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü’yle sürdürdüğü resmi görüşmelerin ardından gerçekleştirdiği yıkım çalışmalarıyla eski yapılardan temizledi.

TÜM HİZMETLER ÜCRETSİZ OLARAK VATANDAŞIMIZA SUNULMAKTADIR

Plajın halka açılmasıyla ilgili Orman Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne de resmi talepte bulunduklarını belirten Başkan Soyer; “Seferihisar Belediyesi olarak “Mavi Bayrak”la buluşturup, ücretsiz olarak 11 plajda sunduğumuz hizmeti, Teos Ekmeksiz Tabiat Parkı’nda da sürdürmek mümkündür. Belediyemiz tarafından, söz konusu Mavi Bayraklı plajlarda verdiğimiz hizmet, mobil wc, duş, şezlong, şemsiye, cankurtaran ve temizlik hizmetlerini kapsamaktadır. Engellilerin kullanım imkanları dahil olmak üzere, güvenlik ve temizlik standartlarının evrensel ölçülerde güvence altında tutulduğu ve hiçbir satış ünitesinin yer almadığı plajlarda, tüm hizmetler ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmaktadır. Orman Bakanlığınızın, Belediyemize bu kapsamda vereceği yetki ile Türkiye’nin en çok Mavi Bayraklı halk plajına sahip olma unvanını taşıyan Seferihisar, bu unvanını Teos Ekmeksiz Plaj ve Parkı’yla taçlandırmış olacaktır” dedi.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.