İl Başkanı Şengül: ”İzmir’de AK Parti’ye mahalle baskısı yapılıyor” dedi. AK Parti İl Teşkilatı’nda bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: ”İl Başkanı Şengül: ”İzmir’de AK Parti’ye mahalle baskısı yapılıyor” dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve il başkan yardımcıları, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.İzmir İl Başkanı Şengül, 24 Haziran seçimleri için geniş çaplı bir değerlendirmede bulundu. Yeni döneme dair de konuşan İl Başkanı Şengül, yerel seçimler hakkında net ifadeler kullandı.
İl Başkanı Şengül, “24 Haziran’da yoğun bir seçim kampanyası geçirdik. Belki erken seçim bekleniyordu ama açıkçası bu kadar bizde beklemiyorduk. Kongre süreci devam ederken seçim kararı alındı. Teşkilatlarımızla süreci tamamlamadan seçime girdik. Ama biz AK Parti olarak her zaman her an yapılacak seçimlere hazırız. Sadece seçim zamanları ortaya çıkmıyoruz. Her zaman canlı bir yapımız var. Seçim zamanı bitince hemen bir sonraki seçimle ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz” dedi.
24 Haziran seçimlerinde iyi bir süreç yaşandığını ifade eden Şengül, “İyi bir kampanya geçirdik. Vatandaşlarımızla daha çok iftar programlarında beraber olduk. Kısa vadeli süreçte öncelikli hedefimiz mevcut oyumuzu korumaktı. Bunda da büyük ölçüde başarılı oluk İzmir’de. Daha önce 8 milletvekilimiz vardı. 4-4 koruduk ama birinci bölgeden çok az farkla 5’inciyi kaybettik. İttifakın diğer yerlerde olumlu katkısı olurken İzmir’de olmadı. İzmir’de seçim kampanyası boyunca gayet sakin bir süreç yaşadık. Gerilim yaşamadık. Önceki seçimlerde bayraklar, afişler asılırdı. Bu seçimde tüm siyasi partiler buna dikkat etti. Artık seçim kampanyaları da değişiyor. 2002 ile bugünümüz arasında çok büyük farklar var. Sosyal medya yoktu. Şimdi kampanyanın büyük kısmı sosyal medyada yürüyor. Daha çok kat edeceğimiz mesafe var. Daha çok yolumuz var” açıklamasında bulundu.
”Çaba sarf eden bürokratın önü açılacak, makamını korumak isteyenlerin devri bitecek”
“AK Parti seçimde istediği hedefe ulaşmıştır” diyen Şengül, “Cumhurbaşkanımızı seçtirdik. İttifak olarak mecliste çoğunluğu da sağladık. Bu seçimin galibi Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP olmuştur. Hedefine ulaşmıştır. Ülkenin, partimizin beklentileri çok fazla. Bizde bu yeni sistemle beraber Türkiye’ye dinamizm geleceğini düşünüyoruz. Yeni sistemde gerçekten vatanını, milletini seven, iş yapacak bürokratların önü açılacaktır. Koltuğunu, makamını korumak isteyenlerin devri bitmiştir. Çaba sarf eden bürokratın önü açılacak. Siyasetin hızlı karar alma süresi işleyecek. Orta ve uzun vadede ciddi katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
”Seçimden sonra İzmir adına sevindirici gelişmeler oldu”
İzmir adına seçimden sonra sevindirici gelişmeler oldu. Başbakanımız meclis başkanı oldu. Mecliste denge unsuru olarak görevine devam ediyor. İl yönetiminde daha önce beraber yürüdüğüm Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanı oldu. Eski milletvekilimiz Nükhet Hanım Dokuz Eylül Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İzmir çok önemli bir şehir. Bizim AK Parti olarak bize oy verenlere yüksek hizmet etmek, az oy verenlere hizmet etmemek gibi bir anlayışımız yok. Siz ülkede gelişmeyi sağlayabilmeniz için ülke genelinde kalkınması sağlamanız gerekiyor. İzmir’in çok önemli potansiyelleri var. Tarım yönü ön plana çıkmış birçok şehirden çok daha fazla katma değer üreten bir şehir. İzmir bir yandan sanayi şehri, teknolojinin ön plana çıkmaya başladığı şehir oldu. İzmir bir turizm şehri. Muhteşem bir tarihi, doğası var” dedi.
”Yerel iktidar İzmir’e zarar veriyor”
İzmir’deki yerel iktidara yüklenen Şengül, “İzmir’in en büyük şanssızlığı yerel yönetimlerle iktidar arasındaki koordinasyon bir türlü istenilen gibi olmadı. Suçlu aramaya kalkarsak buluruz. İzmir gibi bir şehre büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı olan kişi seçildikten sonra siyasi kimliğini bir tarafa bırakır o şehirde yaşayan herkesi kucaklar. Şehre katkı koyacaksa her türlü projeye katkı koymalı. Siyaset yapmamalı. Seçime kadar yapabilirsiniz ama seçimden sonra siyasi kimliğinizi bir kenara bırakırsınız. Çatışmadan iş birliğine girmek lazım. Maalesef zeytin dalını ne kadar uzatırsanız uzatın belki bir şekilde işine gelmiyor. Özellikle İzmir’de yerel yönetimler gerçek anlamda kendi işlerini yapamadığından şehre yapılacak projelerden uzaklaştırarak kutuplaştırma, ideoloji üzerinden söylemler geliştiriyorlar. İzmir’e zarar veriyorlar. Verdiği sözleri yerine getiremediğinden dolayı merkezi hükümeti suçluyor. İncir çekirdeğini doldurmayacak meseleler. Kamuoyunda abartıldığı gibi merkezi hükümette bekleyen ciddi proje yok. Belki Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e yapması gerekenlerin yüzde 3’ü, 5’i bile değil. Ama öyle bir algı var ki İzmir’e yatırımların önü kesildi. Yok böyle bir şey” diye konuştu.
Şengül, “Biz hükümet olarak İzmir’e hiçbir ayrımı yapmadan tüm katkıyı yapmaya çalıştık. Alt yapı projeleri tamamlanmaya başladı. Liman, yol, havalimanı İzmir’in cazibesini daha da arttırmaya yönelik çalışmalardı. Baktığınızda İzmir, İstanbul’dan sonra katma değer saplayacak ikinci büyük şehir. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı çatışmaya girmeden İzmir’le ilgili daha önce kararını aldığımız projelere hızlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.
Şengül, toplumda yaşanan ayrışma ve kutuplaşmaya değinirken, “Önümüzdeki süreçte stratejimiz insanları kutuplaşmadan çıkarmaya yönelik olacak. Bazen insanlar reel dünyadan ayrılıp ideolojik dünyaya girdiğinde o kadar basit şeylerle duygularını nefret ve kine dönüştürüyor ki bu hakikaten kendi içinizde ayrışmaya götürüyor. Bu ülkemize katkı sağlamaz. Tüm siyasi partilerden bekliyoruz. İktidar partisi olarak başta bunu bizim yapmamız gerekiyor. Yapacağız. Ben iktidar partisi il başkanı olarak bunu yapacağım” diye konuştu.
”Yerel seçimler için çalışmalara başladık”
2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere yönelik konuşan Şengül, “Önümüzde yerel seçimler var. 24 Haziran bittikten sonra çalışmalarımıza başladık. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İlçelerimizdeki eksiklikleri tespit ettik. Birkaç ilçemizde revizyona gideceğiz. Teşkilatımızdan aday olmak isteyen arkadaşlarımız olacak. Boşalan yerlere onları koyacağız. Kadın kollarımızda revizyonlar yapıyoruz. AK Parti il başkanlığı olarak ilçe ilçe hangi stratejileri gerçekleştirmemiz lazım, bunları düşüneceğiz. Büyükşehir’le ilgili çalışmalarımız var. Bugüne kadar neleri yapması gerekirdi? Biz iktidara gelirsek neler yapacağız? Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Arkamızda inanılmaz bir teknik ekip var. Ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Meclis başkanımız İzmir’e ilk geldiğinde 35 proje vardı. Onları takip ediyoruz. Milletvekili seçimlerinde tüm teşkilat mensuplarına ‘hepiniz milletvekilisiniz’ diyordum. Şimdi de tüm ilçelerimizdeki teşkilat mensuplarına ‘siz belediye başkanısınız’ diyorum. Ona göre çalışsınlar” açıklamasında bulundu.
”Beceriksiz yerel yönetimleri sorgulasınlar”
Şengül, “Burada öyle bir belediye başkanı olmalı ki iline yatırımcı getirmek için dünyanın öbür ucuna gitmeli. Onları teşvik etmeli. Küçük olsun bizim olsun anlayışı yok artık. Bizim anlayışımız büyük olsun hepimizin olsun. İzmir’de gelir seviyesi artarsa çalışma ortamı iyileşir, refah seviyesi artar. İzmir’de inanılmaz bir eğitimli kitle var. Yerel yönetimlerle ilgili ne zaman bir proje için konuşsak hep kaçak dövüştüler. İzmir’in sloganı şu, ‘Ne yaparım ne yaptırırım’. İzmir küçüktür küçük olsun. Biz de diyoruz İzmir büyük olsun herkesin olsun! İzmir’in empatiye ihtiyacı var. İzmir’de kendisini üst perdede gören, İzmirli kimliği altında saklayan sıkıntılı bir kitle var. Onların da kendini sorgulaması lazım. 2002’den beri iktidardayız. ‘AK Parti gelir yaşam tarzına müdahale eder’ diye bir söylem var. 16 yılda kimin yaşam tarzına müdahale edildi? Somut örnek istiyorum. Somut örnek de yok. Bazen insanların iğneyi kendine batırması lazım. Bize oy versinler diye söylemiyorum. Ama buradaki beceriksiz yerel yönetimleri sorgulasınlar. Eleştirip yine oy verirseniz, ‘yahu ne olacak ki seçime az bir süre kala çıkarım laiklik derim, proje yapsam ne olur der” ifadelerini kullandı.
”İzmir’de AK Parti’ye karşı mahalle baskısı var”
AK Parti iktidarı döneminde tutuklanan gazetecilere yönelik konuşan Şengül, “Özgürlükleri iyi tanımlamak lazım, adını iyi koymak lazım. Bir söylemi geliştirirken özgürlük ve demokrasi deniyor. Bir ülkenin yasaları ve kanunları vardır. Hiçbir meslek dalı kanunlara yasalara aykırı davranamaz. Yasalar size bunu söyleyemez. Bakanından milletvekiline kadar herkes o yasalara tabiyse gazeteciler de o yasalara tabidir. Türkiye’yle ilgili yurt dışında başlayıp muhalefet partilerinin kendi çıkarlarına kullandığı şeyler var. Bir bakıyorsunuz o basın mensubu dedikleri kişilerin aslında basın mensubu olmadığı, sarı kartı alıp terör faaliyetinde çalışan kişiler olduğu, örtüldüğü kapatıldığı görülüyor. Algı yaratılıyor. Vatanını ülkesini seven bir gazeteci tüm gerçekliği ortaya koyması gerekiyor. Bu koyulmuyor. Susuyor. Birçok basın mensubu siyasi görüşüne uymadığı için susuyor. Basın mensupları içinde de mahalle baskısı var. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren basın mensubu var mı? Burada da mahalle baskısı var. İzmir’de mahalle baskısı varsa AK Parti’ye karşı var. Açık net bir şekilde dile getiriyorum. Özellikle sahilde, herhangi bir yerde birisi ‘AK Partiliyim’ desin! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ya da ilçe belediyelerinde bir çalışan ‘ben AK Partiliyim’ desin bakalım, onu barındırsınlar orada! Beklediğiniz özgürlükleri kendi adınıza ilk başta siz sergilemelisiniz” dedi.
‘‘Seçim yüzde 15 üzerinden yapılır”
”İzmir’de iktidar olamamanız noktasında kendinize getirdiğiniz özeleştiri nedir?’ sorusunu yanıtlayan Şengül, “Her yerde iktidar olacağız diye bir şey yok. Niye yanlış yapıyoruz diye bir şey yok. Bazen doğru yapsanız bile yaşam tarzı ve kutuplaşma üzerinden seçmen oy vermiyordur. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarında soruyoruz, ‘AK Parti belediyeciliği mi CHP mi’ diye… İnanın seçmen AK Parti diyorlar. Ama sizin başarınıza inanması size oy vereceği anlamına gelmiyor. Analiz ettik. Biliyoruz. Temel sıkıntımız şu; hep seçime 2-3 ay kala çalışmalar yaptık. Seçim atmosferine girdiğiniz zaman bazı şeyleri yapmanınız bir şeyi değiştirmiyor. Biz 2011 seçimlerinde Binali Bey ile bunu kırdık aslında. Nerdeyse CHP ile aynı milletvekili çıkardık. Bizim böyle bir potansiyelimiz var. Bu kentte geçmiş seçimlere bakıldığında yüzde 50 üzerinde AK Parti’ye oy vermiş kitle var. Bize oy verecek ciddi bir kitle var. Ben biraz önceden hazırlanmaya bağlıyorum. Hep son dakikalara bıraktığımız için böyle oluyor. Siz milletin kanaatinde çok büyük değişiklik yapamazsınız. Seçmen yüzde 70 tarafını değiştirmez. Yüzde 15 sandığa gitmez. Yüzde 15 üzerinde seçim yapılır. O yüzde 15’i kim ikna ederse seçimi o alır. Seçim o yüzde 15 için yapılır. Seçim biter bitmez o çalışmayı yapmak gerekiyordu” ifadelerini kullandı.
”İktidar olursak tramvayı şehrin içinen kaldıracağız”
Şengül tramvay projesine değinirken flaş bir çıkışa imza attı ve “Tramvay nostalji olsun diye yapılmış bir şey. Arka planı çok araştırılmamış. Biri çıkmış yapılsın demiş yapılmış. Trafik sorununu çözmeyi bırakın daha da çekilmez hale getiriyor. Anladık biz CHP yavaş şehri seviyor. Seferihisar’da bir yavaş şehir modası başladı. İzmir de yavaşlıyor ama çağımız hız çağıdır. Tramvayda millet gezer, görür. Bir yere ulaşmak için kullanılmaz. Tarihi yerlerde olabilir ama. İktidar olursak direkt şehrin içinden tramvayı kaldıracağız. İzmir’de iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız şey otopark sorununu çözeceğiz. İki tane bina kamulaştırırsınız, kaldırımları genişletirsiniz” dedi.
egehaber.com













