SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Taksiciye kamera zorunluluğu

Bu haber 15 Ekim 2017 - 11:00 'de eklendi.

Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, Taksici esnafının ek bir yük olarak Ocak 2018 tarihine kadar ön, dış ve iç kamera ile kayıt cihazı satın almak zorunda bırakıldığını söyledi.

Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, Taksici esnafının ek bir yük olarak Ocak 2018 tarihine kadar ön, dış ve iç kamera ile kayıt cihazı satın almak zorunda bırakıldığını söyledi.

İzmir sınırları içinde hizmet veren taksicilere araçlarına kamera takılma zorunluluğu getirildi. Metropol dışında da görev yapanlarla birlikte yaklaşık 4 bin taksici bu karardan etkilenecek. 2 Ocak 2018 tarihine kadar tüm araçların ön, iç ve dış kamera ile kayıt cihazı bulundurması gerekiyor. Kamera sistemi bulunmayan araçlara Çalışma İzin Belgesi verilmeyeceği ifade edilirken, bu belge olmadan yapılan taşımacılık yapanlar, 4925 sayılı Karayolu Trafik Kanunu Kapsamında 60 gün trafikten men ve 5 bin 64 TL trafik cezasıyla karşılaşacak.

Taksici esnafının teknolojiye karşı olmadığını vurgulayan Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, “Bitmek bilmeyen teknoloji zorunlukları esnafımızı bezdirdi. Esnaf, teknolojik yatırımların bedelleri altında eziliyor. Sarı Teknoloji, Bi Numaradan Taksi Çağırma, GPRS, aynalı taksimetre derken şimdi de kamera sürprizi ile esnafımız karşı karşıya kaldı” dedi.

EGE HABER

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.