SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Başkan Arda, ‘Birlikte yolumuza devam edeceğiz’

Bu haber 05 Haziran 2020 - 20:47 'de eklendi.

Başkan Arda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen çağrı üzerine bugün İzmir Adliyesi’ne giderek savcılığa ifade verdi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Arda, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Mahkeme çıkışı Gaziemir Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması yapan Arda’yı belediye çalışanları ve Gaziemirliler alkışlarla karşıladı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya açıklaması sırasında CHP’li meclis üyeleri de destek verdi.  Başkan Arda, kendisine iftira atıldığını belirterek “Biz kendimizi bu yola feda etmişiz. Bu görevi layıkıyla yapmak için belediye çalışanlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Dimdik ayaktayız. Hepinizi çok seviyorum. Bizi cezaevine atarak susturabileceklerini zannediyorlar. Ama yanılıyorlar” dedi.

baskan-arda-mahkeme-sonrasi-basin-aciklamasi-(3).jpg

Gaziemirlilerin destek ve dualarıyla dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Arda, “Bundan 1 yıl önce Gaziemirlilerin desteğiyle aday oldum. Rekor oyla seçildim. Seçildiğim gece yaptığım konuşmada şunu söylemiştim, ‘Emanetinizi beynime kazıdım’. 1 yıldır bu emanete sahip çıkmak için canla başla çalışıyoruz. Bunu herkes görüyor. Başkan seçildiğimde ‘3 ay maaş ödeyemez’ diyenler yanıldılar. Belediye çalışanlarının şu anda 1 kuruş alacağı yok. Belediye mallarını korumak için canla başla çalışıyorum. ‘Çivi çakmadı’ diyorlar. 6,5 milyon liraya 19 adet kamyon aldık. Bu çivi değil, mıhtır mıh…” diye konuştu.

baskan-arda-mahkeme-sonrasi-basin-aciklamasi-(7).jpg

Belediyede yapısal değişiklikler yaptıklarını, bunun sonuçlarını uzun vadede alacaklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şunları söyledi: “Siyaseten bizi engelleyemeyenlerin iftiralarıyla mücadele ediyoruz. Şikâyet ettiler. İftira attılar. Gittik savcıya da açıkladık, hâkime de açıkladık. Tutuksuz olarak davamız devam edecek. Biz bu yola eşimle birlikte baş koyduk. Kendimizi bu yola feda etmişiz. 95 yaşındaki annem üzüntüyle bekliyor. Onun yanına giderek şimdi ellerinden ve yanaklarından öpeceğim.”

medyaege.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.