SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Anti darbe hekatonu* düzenlenecek

Bu haber 14 Mayıs 2021 - 14:20 'de eklendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, eylül ayında 15 farklı ülkeden kodlama uzmanlarının katılımıyla ‘15 Temmuz Uluslararası Anti Darbe Hekatonu’ gerçekleştirecek. Darbe program ve aplikasyon tasarlamak için yarışacak uzmanlardan birinciye 15 bin euro para ödülü verilecek.

Hekatonun lansamanı dün Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirildi. Tanıtıma, Uluslararası Siber Polislik Teşkilatı (CyberPOL) Başkanı Ricardo Baretzky de katıldı. 15 Temmuz’un dışarıdan bilgiler, veriler ve güvenlik etkisi kullanılarak gerçekleştirildiğine dikkat çeken Baretzky, “15 Temmuz başkaldırı gecesinde teknolojinin bir ülkeyi nasıl felaketten kurtarabileceğini gördük… Ulusal ve uluslararası askeri darbe girişimlerini engelleme programları günümüzde büyük ihtiyaç. Bu göz ardı edilirse bedeli ağır olacaktır. Teknoloji ve bilginin bir araya gelmesiyle olası askeri darbeler engellenebilir. Bunun anahtarı da hekatonlardır” dedi. Lansmanda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya İlişkileri Koordinatörü Mücahid Eker, 15 Temmuz Anti Darbe Hekatonunun dünyada ilk kez Türkiye’de yapılacağını belirterek, “Hekaton ile, dünyada askeri darbelerin etkileri ve nasıl önleneceği konusunda çözüm sunmaya çalışacağız. Hekatonun sloganı “Birlikten kuvvet doğar” olarak şekillendirildi” dedi.

*Ortak fikre sahip insanların, belirli bir sürede takım çalışmasıyla fikirlerini kodlaması.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.