SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Ümraniyespor Samsunspor maçına uzatmada yaşanan olay damga vurdu

Ümraniyespor’un sahasında Samsunspor ile oynadığı karşılaşmanın son dakikaları, yeşil sahalarda eşine az rastlanır bir olaya sahne oldu.

Bu haber 04 Şubat 2021 - 13:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

TFF 1. Lig’in 19. haftasında Ümraniyespor, sahasında karşı karşıya geldiği Samsunspor ile 2-2 berabere kaldı. Ümraniyespor’un golleri Ahmet Canbaz ve Okan Derici’den gelirken, Samsunspor’un golleri Gökhan Karadeniz ve Nadir Çiftçi kaydetti.

Karşılaşmada 90. dakika oynanırken ise büyük bir hakem hatası yaşandı. Maç yöneten Ramazan Keleş’in yaptığı hakem atışı sonrası topu alan Okan Derici, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi. Hakem, hava atışı sonrası topun en az iki oyuncuya değmesi kuralını es geçerek golü verdi.

Samsunspor cephesi karara yoğun şekilde itiraz ederken, gol kararı değişmedi. İtirazlar nedeniyle Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlma kırmızı kart gördü. Ümraniyespor futbolcuları, sonrasında centilmenlik örneği göstererek, Samsunspor’un beraberlik golü atmasına izin verdi. Santra sonrası topu alan Nadir Çiftçi, Ümraniyespor futbolcularının hamle yapmayarak beklediği pozisyon sonrası 90+8. dakikada golü kaydetti.

Öte yandan Samsunspor, karşılaşmada kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuruda bulunulacağını açıkladı.

KURAL KİTABI NE DİYOR?

Kural kitabının hakem atışı ile ilgili bölümde durum şu şekilde anlatılıyor:

Yöntem

Top, savunma yapan takımın kalecisi için ceza sahası içerisinde bırakılır eğer oyun durduğunda:top ceza sahası içerisindeyse ya datopa en son dokunulan yer ceza sahası içerisindeyseDiğer tüm durumlarda hakem, topa en son dokunan takımın bir oyuncusu için, topa en son dokunulduğu, saha dışı bir unsura değdiği veya Kural 9.1’de de belirtildiği gibi bir maç görevlisine çarptığı yerde hakem atışı yapar. Top oyuna girene kadar diğer tüm oyuncular (iki takım da dahil olmak üzere) toptan en az 4 m (4,5 yds) uzakta olmalıdır.Top yere değdiği anda oyuna girmiş olur.

İhlaller ve cezalar

Hakem atışı aşağıdaki durumlarda tekrarlanır:

top yere değmeden önce bir oyuncuya dokunursa top yere değdikten sonra hiçbir oyuncuya dokunmadan oyun alanının dışına çıkarsaEğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya değmeden kaleye girerse, oyun aşağıdaki şekilde tekrar başlar:eğer top rakip takımın kalesine girerse, kale vuruşu ileeğer top takımın kendi kalesine girerse, köşe vuruşu ile

Stat: Ümraniye İlçe

Hakemler: Ramazan Keleş, Gökmen Baltacı, Sezgin Çınar

Ümraniyespor: Burak Öğür, Vrsajevic, Alim Öztürk, Glumac, Ercan Coşkun, Serkan Göksu (Yusuf Emre Gültekin dk. 79), Batuhan Artaslan (Okan Derici dk. 46), Denizhan Taşkan (Atakan Üner dk. 65), Ahmet Canbaz, Bentley, Mayi (Sow dk. 79)

Yedekler: Ahmet Eyüp Türkaslan, Gökhan Süzen, Mustafa Eser, Mustafa Murat Uslu, Yunus Emre Mertoğlu, Camara

Teknik Direktör: Recep Uçar

Samsunspor: Nurullah Aslan, Erhan Kartal, Boli, Yalçın Kılınç, Kerem Can Akyüz, Djedje, Savicevic, Yasin Öztekin (Kubilay Yavuz dk. 70), Burak Çalık (Guido Koçer dk. 81), Gökhan Karadeniz (Coureur dk. 70) , Nadir Çfitçi

Yedekler: Furkan Köse, Caner Arıcı, Veli Çetin, Yunus Emre Çift, Ferhat Çulcuoğlu

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Goller: Gökhan Karadeniz (dk. 16), Nadir Çiftçi (dk. 90+8) (Samsunspor), Ahmet Canbaz (dk. 63), Okan Derici (dk. 90) (Ümraniyespor)

Kırmızı kart: Ertuğrul Sağlam (dk. 90+1) (Teknik Direktör) (Samsunspor)

Sarı kartlar: Djedje, Nadir Çiftçi, Nurullah Aslan, Savicevic (Samsunspor) Atakan Üner (Ümraniyespor)

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

GOL! 16′ Batuhan Artaslan’ın hatasında Gökhan Karadeniz topu ceza yayı önünde kaptı. Gökhan’ın ceza sahası içerisine girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-145+1′ Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ahmet Canbaz’ın sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Nurullah kornere çeldi.53′ Erhan’ın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Karadeniz’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Burak Öğür kornere gönderdi.GOL! 63′ Bentley’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ahmet Canbaz’ın yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1GOL! 90′ Samsunspor yarı sahasında hakem Ramazan Keleş’in yaptığı atış ile oyun başladı. Topu kapan Okan Derici kaleciyle karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1GOL! 90+8′ Santra ile oyun yeniden başlarken, Ümraniyesporlu futbolcular topa hamle yapmadan bekledi. Orta sahadan topu alan Nadir bomboş pozisyonda kaleye giderek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-2

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig