SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Kekik suyunda incir pastırması

Bu haber 02 Ekim 2022 - 4:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Torbalı’da uzun yıllar boyunca köylüler tarafından tüketilen incir, şimdilerde lüks restoranların menülerinde yer almaya başladı. Kekik suyuyla nemlendirilen incir pastırmaları köylünün elinde kalan incirlerden yapılıyor

KARAKUYU’DA faaliyet gösteren Özgenç Kimya Gıda Sanayi Tic. Ltd. Sti.,  incir pastırmasıyla Ege Bölgesi’ne açılıyor. Firma kuru incirleri öğüttükten sonra elde ettiği ürünü pastırma haline getiriyor. Yarım kiloluk kalıplar halindeki incir pastırmaları, özellikle sahil kesiminde bulunan restoranlara gönderiliyor. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu ürün, yıllardan beri ilçedeki Ormanköy sakinleri tarafından tüketiliyor.

KURU incirleri bu şekilde değerlendirdiklerini söyleyen firmanın yetkilisi, her yıl yüzlerce kalıp incir pastırması sattıklarını belirtti. Karakız Koruyucu Sağlık Ürünleri adıyla çıkarılan incir pastırmaların büyük talep gördüğünü ifade eden üreticiler, “Kekik suyuyla nemlendirdiğimiz incir pastırmaları özellikle tatlı olarak tüketiliyor. Geleneksel metotlara uygun bir şekilde üretimi yapıp ürünü pazarlıyoruz” dedi.

KEKIK SUYUYLA NEMLENDIRILIYOR

GRİBAL enfeksiyon, nezle ve egzema hastalıkları için çıkardığı üç farklı ürünü 2011 yılında piyasaya süren Özgenç Kimya Gıda Sanayi, sektörde hızlı bir büyüme içerisine girdi. Torbalı’nın Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk ve tek ilacını üretecek olan firma, şimdilerde incir pastırmasıyla piyasada boy gösteriyor. İncir diyarı olan Torbalı’da uzun yıllar boyunca köylüler tarafından tüketilen bu ürün şimdilerde lüks restoranların menülerinde yer almaya başladı.

KURU incirleri ilk başta ayıkladıklarını ve temiz kısımlarını öğütme makinesinden geçirdiklerini söyleyen firma yetkilileri: “Öğütülen kuru incirler daha sonra kekik suyuyla nemlendiriliyor. Kıvama getirildikten sonra kalıplara dökülen incirler 15 gün boyunca gölgede kurutulduktan sonra satışa hazır hale geliyor” seklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig