SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Altın fiyatlarının artışı, gümüş satışlarını arttırdı

Bu haber 04 Mart 2024 - 23:51 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kadınlar için vazgeçilmez bir aksesuar olan takı içerisinde en dayanıklı ve en uzun ömürlü olan gümüş Torbalı halkının tercihi oluyor.

İLÇEDE özel günlerde, doğum günlerinde hediye denilince akla ilk gelen aksesuar olan gümüş artan altın fiyatları ile kadın erkek her kesimin ilgi odağı olmaya başladı.

GÜMÜŞ TREND OLDU

GÜMÜŞ takı aksesuar mağazası işletmecileri, geçmişten günümüze kadar gelen gümüş takı geleneğinin Torbalı’da da artarak devam ettiğini belirterek, “Yüzyıllardır, hatta tarihin derinliklerinde gümüşü, gümüş takıların kullanıldığını görüyoruz. Gümüş, estetik yapısıyla insan ruhunu rahatlatan bir madendir. Torbalı’da yıllardır süregelen bir gümüş sevgisi zaten vardı. Son yıllarda gümüş daha da öne çıkmaya başladı. Kadınlar için takı vazgeçilmez bir aksesuar ve çoğu zaman seçtiğimiz tercihler ile kişiliği sembolize eder. Gümüş takı aksesuarlar arasında en dayanıklı ve en uzun ömürlü yapısı ile kadınların her daim tercihleri arasında vazgeçilmez bir parça olduğu bir gerçek. Gümüş takı rengi sebebiyle kadınlar için kolay takılabilen ve bir çok modeli ile birlikte günlük kullanıma uygunluğu sayesinde günümüzün en trend takıları arasında yerini korumakta. Torbalı’da da bu trend üst düzey olmaya başladı. İlçede kadın, erkek gümüşe ilgi hayli fazla” dedi.

ALTIN FİYATLARININ ARTIŞI GÜMÜŞ SATIŞLARI ARTTIRDI

GÜMÜŞ takı tasarım açısından birçok farklı modelleri ve üzerinde kullanılan değerli taşları ile insanların gümüşe olan ilgisini daha çok arttığını söyleyen İşletmeciler, “Bu ilgiye karşılık olarak gümüş takı markaları bugün gümüş takılar ve fiyatları her insanın alabileceği bir bütçeye uygunluğu ile üretmekte. Son dönemlerde altın fiyatlarında olan artış gümüşü etkilemedi. Çünkü gümüş fiyatları altına paralel yükselmiyor. Gümüş sektöründe, daha çok hammadde olarak ithalata bağlı olarak geldiği için döviz hareketliliği fiyatları etkiledi. Gümüş madeninin kendi ons değeriyle bağlantılı olarak bir fiyat artışı oldu. Vitrinlere bu artış yansıdı. Ama yine de fiyatlar için uygun diyebiliriz. Altında meydana gelen anormal fiyat artışı, altının ikamesi sayılan gümüşün değerini artırdı. İnsanlar gümüşe yönelmeye başladı. Son dönemlerde gümüşe yönelimin alt yapısında olan sebeplerden biri de altının yükselişidir diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞ ALIRKEN DİKKAT EDİN

GÜMÜŞ takı satın alırken ve gümüşü muhafaza ederken, Torbalılıların dikkat etmesi gereken noktaları anlatan Yanılmaz şöyle devam etti: “Sıklıkla 925 ayar gümüş kullanılır fakat nadiren farklı ayarlar da kullanılabilir. Bu şekilde gümüş takınızın ayarına ve işçiliğine göre fiyatının değişeceğini unutmayın. Gümüş takı bakımı için dikkat emeniz gerekenler çok basit. Gümüş takınızı kullandıktan sonra kuru, serin ve güneşten uzak bir noktada saklamanız gerekir. Bu sayede gümüş takınız oksitlenmemiş olur. Gümüş takılarınızın hepsini bir kutu da muhafaza etmeye kalkmayın ki gümüş takılarınız birbirine değerek zedelenmesin. Bunun için yapmanız gereken ise her gümüş takınızı bir beze sararak saklarsanız gümüş takınız için daha doğru olacaktır. Gümüş takılarınızı parfüm ve aseton gibi kimyasal maddeler içeren ürünler ile buluşturmamaya dikkat edin çünkü bu yüzden gümüş takılarınız kararıp renklerinin solmasına neden olur.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig