SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Rus tankı Armata’nın teslimatı için tarih verildi

Bu haber 14 Mart 2021 - 17:40 'de eklendi.

Rusya’nın kara gücünün vurucu silahı olması planlanan Armata tankının önümüzdeki yıl için teslimatına başlanacağı açıklandı.

Rusya, kara askeri gücünün en önemli unsurlarından biri olması beklenen Armata tankının teslimatı için gün sayıyor.

Silah üreticisi Uralvagonzavod (UVZ) Ural Tasarım Bürosu baş tasarımcısı Andrey Terlikov, Rusya’nın en yeni tankı Armata’nın önümüzdeki yıldan itibaren Rus ordusuna düzenli bir şekilde teslim edilmeye başlanacağını duyurdu.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TESLİM EDİLMEYE BAŞLANACAK

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Ortadoğu’nun en büyük silah fuarı IDEX 2021’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Terlikov, Rusya’nın en yeni tankı Armata’nın önümüzdeki yıldan itibaren Rus ordusuna düzenli bir şekilde teslim edilmeye başlayacağını ifade etti.

Terlikov, “Devlet testleri devam ediyor, önümüzdeki 1-2 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Kontratlardan bir tanesine göre 2021 yılının sonuna kadar üretim öncesi ilk partinin teslim edilmesi planlanıyor. 2022’den itibaren ise düzenli seri teslimatlara başlayacağız” diye konuştu.

SALDIRILARI PÜSKÜRTMEK İÇİN TASARLANDI

T-14 Armata, İkinci Dünya Savaşı sonrasında geliştirilen dünyanın tek üçüncü nesil tankı olma özelliğini taşıyor. Armata, düşmanla doğrudan temas durumunda motorize birliklerin, zırhlı araçların taarruzuna destek vermek, gizli ya da açık yerlerdeki düşman güçlerinin saldırılarını püskürtmek için tasarlandı.

Armata, IDEX 2021’de ilk kez görücüye çıkmış bulunuyor.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.