SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern basın toplantısında depreme yakalandı

Bu haber 22 Ekim 2021 - 17:42 'de eklendi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in başkent Wellington’da düzenlediği basın toplantısı sırasında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardern kürsüye tutunduktan sonra,

Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’ndaki Taumarunui kasabasının 35 kilometre güneybatısında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can veya mal kaybı yaşanmayan deprem, Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da da hissedildi. Başbakan Jacinda Ardern ise depreme korona virüs önlemleri sonrası atılacak adımlara değindiği basın toplantısında yakalandı. Toplantıda bir gazeteci soru sorduğu sırada deprem meydana gelirken, Ardern sarsıntıyla birlikte kürsüye tutundu. Soğukkanlılığını koruyan Ardern, gazeteciye dönerek, “Pardon, hafif bir dikkat dağınıklığı. Soruyu tekrar eder misiniz?” dedi.Başbakan Ardern, 25 Mayıs 2020’de Başkent yakınındaki Levin şehrinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depreme de canlı yayında yakalanmıştı. Ardern, deprem sırasında parlamento binasından canlı yayınla bağlandığı televizyon programında gazeteci Ryan Bridge’in sorularını yanıtlıyordu. Bu sırada depremi hisseden Ardern, soğukkanlılığını koruyarak gazeteci Bridge’a, “Ryan, şu anda burada deprem oluyor. Arkamda duran şeylerin nasıl sallandığını görüyorsanız oldukça ciddi bir sallantı olduğunu anlamışsınızdır. Parlamento binası normal binalardan daha fazla sallanır” demişti. Yaklaşık 15 saniye süren sarsıntı boyunca oldukça sakin ve soğukkanlı davranan Başbakan Ardern, asılı bir lambanın altında bulunmadığını ve güvende olduğunu belirterek röportajına devam etmişti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.