SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Japonya ve Güney Kore Dışişleri Bakanları telefonda görüştü

Bu haber 03 Şubat 2022 - 23:17 'de eklendi.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ve Güney Koreli mevkidaşı Chung Eui-yong, Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze programı karşısında işbirliği yapma konusunda mutabık kaldı.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ve Güney Koreli mevkidaşı Chung Eui-yong, bugün yaklaşık 35 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunan ikilinin görüşmede, geçtiğimiz ay art arda gerçekleştirdiği füze denemeleri ile gündeme gelen Kuzey Kore’nin silah programını ele aldığı öğrenildi. Bakanların Kuzey Kore’nin eylemlerinin bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun barış ve istikrarını tehdit ettiği konusunda görüş birliğine vardığı kaydedilerek, söz konusu tehdide karşı ikili işbirliğinin yanı sıra ABD ile de iletişimi sürdürme konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi. Ayrıca savaş zamanı uygulamalarına dayanan tarihi ihtilafların da ele alındığı görüşmede, ikilinin görüş ayrılıklarını aşamadığı belirtildi.Kuzey Kore tehdidi yeniden gündemdeBirleşmiş Milletler (BM) yaptırımları ve uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere aldırmayan Kuzey Kore, geçtiğimiz ay füze programına yeniden hız vermiş, ocak ayı boyunca 7 farklı silah denemesinin gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Kuzey Kore’nin eylemlerinin ardından Japonya, ABD ve Güney Kore teyakkuza geçmişti.Burak Ersoy

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.