SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

“Pis Türk” dendi, Türk teknik direkör çileden çıktı

Bu haber 04 Kasım 2015 - 14:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Almanya 4. lig takımı SV Babelsberg’in antrenörü Cem Efe, rakip takımın kendi futbolcusuna ‘Pis Türk’ demesinden sonra “Ayrımcılık yapamazsınız” diyerek sert çıktı.

Almanya 4. Lig ekibi Babelsberg’in Türk teknik direktörü Cem Efe, ırkçılığa maruz kaldıkları maç sonrası sert açıklamalarda bulundu.

“PİS TÜRK” LAFI ÇILDIRTTI

Babelsberg ile FSV Zwickau arasında oynanan ve 0-0 sona eren mücadele, saha içinde yaşanan ırkçılık olaylarıyla gündem oldu. Ajansspor.com’da yer alan habere göre; maçtan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Babelsberg Teknik Direktörü Cem Efe, FSV Zwickau teknik ekibinin bir pozisyonda oyuncuları Enes Uzun’a ‘Pis Türk’ ifadesini kullandığını söyledi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Efe, futbolun ayrıştırıcı değil birleştirici olması gerektiğini vurguladı.

“BU OLAU BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ”

Basın toplantısı sırasında oldukça sinirli olduğu gözlenen Cem Efe, yaşanan bu olayın aslında buzdağının görünen yüzü olduğunu ve daha anlatmadıkları birçok olayın da başlarından geçtiğini sözlerine ekledi.

“ÖRNEK OLMAMIZ LAZIM”

Rakip takımın antrenörü Torsten Ziegner ise Efe’nin ithamları üzerine, “Benim futbolcularım da farklı şeyler söylüyor. Biri başka diğeri başka anlatıyor. Bu durum böyle” deyince sinirlenen Cem Efe, antrenörlerin örnek olması gerektiğini ifade etti.

“AYRIMCILIK YAPMA”

37 yaşındaki Efe, “Eğer pis Türk dersen bu normal bir durum olmaz. Ayrımcılık olarak nitelenecek sözler sarf ediliyor. Her şeyi söyleyebilirsin ama ayrımcılık yapamazsın. Mesela ‘kovasın, futbol oynayamıyorsun’ diyebilirsin. Bunu kabul ederim. Ama diğerlerini edemem” dedi. Rakip antrenör Torsten Ziegner ise bunun üzerine tek söz etmedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig