SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Peru’da Vizcarra’nın görevden alınmasıyla başlayan olaylarda tansiyon yükseldi

Bu haber 11 Kasım 2020 - 2:46 'de eklendi.

Peru’da Devlet Başkanı Martin Vizcarra’nın görevden alınmasıyla başlayan protestolarda gerilim arttı. Çıkan olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Peru parlamentosu, hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla Devlet Başkanı Martin Vizcarra’yı dün gerçekleştirdikleri toplantıda görevden almıştı. Vizcarra’nın görevden alınmasının ardından protestolara sahne olan Peru sokaklarında ve diğer kentlerde tansiyon yükseldi.Protestoların merkezi başkent Lima’nın tarihi San Martin Meydanında binlerce protestocu parlamentoya yönelince polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis, kendilerine direnen göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Ülkenin en kalabalık ikinci şehri Arequipa’da da polisle çatışan protestocular gözaltına alındı. Ayrıca Trujillo, Chiclayo ve Huancayo gibi Peru’nun diğer şehirlerinde de protestolar gerçekleştirildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.