SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Normandiya’da İngiliz Anıtı’nın açılışı yapıldı

Bu haber 06 Haziran 2021 - 17:23 'de eklendi.

İkinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren Normandiya çıkarmasının 77’inci yıl dönümünde, Fransa’nın Ver-sur-Mer bölgesinde İngiliz Normandiya Anıtı’nın açılışı gerçekleşti.

6 Haziran 1944 yılında Normandiya Savaşı’nda hayatını kaybeden İngiliz kuvvetleri anısına, Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Ver-sur-Mer’de inşa edilen İngiliz Anıtı’nın açılışı bugün yapıldı. 2016 yılında Normandiya gazilerinin bir İngiliz Normandiya Anıtı’na sahip olma hayalini gerçekleştirmek için oluşturulan Normandiya Anıtı, 5 yıl süren bir çalışmanın ardından açıldı.İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesini sağlayan ve Avrupa’nın kurtuluşu olarak kabul edilen Normandiya çıkarmasının 77. yıl dönümünde açılan anıtın sütunlarında 6 Haziran ve 31 Ağustos 1944 tarihleri arasında hayatını kaybeden İngiliz komutasındaki 22 binden fazla asker, denizci, deniz piyadeleri ve havacıların isimleri yer alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.