SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Japonya Dışişleri Bakanı Motegi’den Myanmar çağrısı

Bu haber 24 Şubat 2021 - 13:32 'de eklendi.

Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne gönderdiği mesajda Myanmar’da gözaltına alınanların serbest bırakılması ve ülkenin demokratik siyasi sisteminin hızla yeniden kurulması çağrısında bulundu.

Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’ne bir video mesaj gönderdi. Mesajında Asya Pasifik bölgesinde kayda değer ekonomik büyüme sağlanırken demokrasi ve insan haklarını korumanın devam eden zorluklar olmayı sürdürdüğünü kaydeden Motegi, Myanmar’daki askeri darbeye de dikkat çekti. “Japonya’nın Myanmar’daki askeri darbenin neden olduğu durumla ilgili ciddi endişeleri var” diyen Motegi, ülkenin eski lideri Aung San Suu Kyi de dahil olmak üzere gözaltına alınanların serbest bırakılması ve ülkenin demokratik siyasi sisteminin hızla yeniden kurulması çağrısında bulundu.”Evrensel değerler Çin’de de korunmalı”Çin eksenli sorunlara da değinen Motegi, özgürlük, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerlerin Hong Kong ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi dahil Çin’de de korunması gerektiğini yineledi. Motegi, “Japonya, bu bölgelerdeki son durumdan derin endişe duyuyor ve Çin’i olumlu somut adımlar atmaya davet ediyor” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.