SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İran’ın büyük sürprizi sızdı

Bu haber 04 Haziran 2015 - 10:31 'de eklendi.

İran’ın gölge komutanı Süleymani’nin “Önümüzdeki günlerde yaşanacak sürprize tüm dünya şaşıracak” açıklamasının ardından 15 bin savaşçının Suriye’ye gittiği iddia edildi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Özel Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani, (genelde örtülü operasyonlarda yer aldığı için gölge komutan olarak biliniyor) İran resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı “Suriye ordusuyla hazırladığımız, önümüzdeki günlerde yaşanacak sürprize tüm dünya şaşıracak” açıklamasının ardından 15 bin savaşçının Suriye’ye gittiği iddia edildi.

İDLİB’DE KAYBEDİLEN BÖLGELERİ ALMAK İÇİN GİTTİLER

Lübnan’dan yayın yapan The Daily Star Lübnan asıllı bir siyasetçiden aldığı bilgiye dayandırdığı haberinde, İran, Irak ve Afganistan’dan toplanan ve sayıları 15 bini bulan milis kuvvetlerin Şam’ın Lazkiye kentine gittiği öne sürüldü. Milis kuvvetlerin İdlib şehrinde kaybedilen bölgelerin yeniden kazanılması için operasyon yapacağı belirtiliyor.

SÜLEYMANİ DE OPERASYONU TAKİP ETMEK İÇİN LAZKİYE’YE GİTTİ

Habere göre İran Devrim Muhafızları Kudüs Özel Kuvvetleri Komutanı Süleymani, operasyonu takip etmek için Suriye’nin Lazkiye kentine gitti. Süleymani’nin planladığı operasyonu, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in istemeyerek kabul ettiği de iddialar arasında yer aldı.

ESAD TARAFTARLARININ MORALİNİ YÜKSELTECEKLER

Operasyonla, sürekli yenilgi alan Esad taraftarlarının moralinin yükseltilmek istendiği ifade edildi. Operasyonla ayrıca, Haziran ayına kadar İdlib’de kaybedilen bölgelerin yeniden alınmasının da hedeflendiği vurgulandı. Bu bağlamda, Milis kuvvetlerinin İdlib eyaletinde Esad’a karşı savaşan el-Kaide bağlantılı el-Nusra Cephesi’nin ele geçirdiği bölgeleri tekrar kazanmak için savaşacağı belirtiliyor.

SURİYE ORDUSU, KAYIPLARI ÖNLEMEK İÇİN GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Suriye ordusu geçtiğimiz ay Palmira şehrinden IŞİD’e karşı verdiği mücadelede askeri kayıpları önlemek için geri çekilmişti. Geçtiğimiz ayın sonunda ise Suriye’de Esed rejimine ait uçaklar, Halep’e bağlı IŞİD kontrolündeki el-Bab bölgesinde pazar yerine varil bombalarıyla saldırmıştı. Saldırıda en az 59 sivil hayatını kaybetmişti. Halep’in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki el-Şaar mahallesine yönelik benzer bir saldırıda ise 12 kişi ölmüştü.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.