SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Güney Kore aşı görüşmelerini hızlandırdı

Bu haber 18 Aralık 2020 - 22:27 'de eklendi.

Güney Kore’de korona virüs vakalarının artış göstermesinin ardından aşı görüşmeleri hızlandırıldı. Aşı alımına ilişkin anlaşmanın bu ay içerisinde tamamlanması ve Şubat veya Mart ayına kadar aşıların ülkeye ulaşması bekleniyor.

Korona virüs salgınında aldığı önlemler nedeniyle salgını kontrol altına almasıyla örnek gösterilen Güney Kore’de vaka sayısında artış gözlemleniyor. Son 3 gündür günlük ortalama korona vaka sayısının binin üzerinde seyretmesinin ardından yetkililer harekete geçti. Ülkede üçüncü seviyenin hayata geçirilmesi gerektiği konuşulurken aşı görüşmeleri de hızlandırıldı. Aşıların alınıma ilişkin anlaşmaların bu içerisinde tamamlanması bekleniyor.44 MİLYON AŞI SİPARİŞİ VERİLECEKToplam alınacak aşı sayısının 44 milyon olacağı açıklanırken bu sayının ülke nüfusunun yüzde yüzde 88’inin aşıya ulaşacağını gösteriyor. Alımların 20’şer milyon adeti AstraZeneca ve Pfizer’den, kalan 4 milyonu ise ABD şirketi Johnson&Johnson’a bağlı Janssen’den sağlanacak. Güney Kore aşıların tamamını ABD’den temin edecek. AstraZeneca markasının aşı üretimlerinin bir kısmını Güney Kore’de yaptığı da belirtilen açıklamada ilk olarak bu markanın aşılarının kullanımına başlanacağı açıklandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.