SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fransız hastanelerinde Kovid alarmı: Naklediliyorlar!

Bu haber 14 Mart 2021 - 17:40 'de eklendi.

Avrupa’da koronavirüs salgınının en çok vurduğu yerlerden olan Fransa’da sağlık sistemi çökme noktasına ulaştı. Hastaneler doluluk alarmı verirken, Paris’te yoğunluğu düşürmek için, bazı hastanelerde tedavi gören hastalar, yoğunluğunun daha az olduğu bölgelere nakledilecek.

Fransa’da koronavirüs salgını hastanelere alarm verdirecek duruma geldi.Paris merkezli, ülkenin bir çok yerinde salgın nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranlarında büyük artış yaşandı.Sorunun çözümü için yeni bir planlamayı hayata geçirmeye çalışan Paris yönetimi, hastanelerin yoğun olduğu bölgelerdeki hastaları, farklı yerlere nakletmeyi planlıyor.

Paris bölgesinde yoğun bakım tedavisi gören 100 civarında koronavirüs hastası, hastane yoğunluğunun daha az olduğu bölgelere nakledilecek.

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, Ile-de-France bölgesindeki söz konusu hastaların bu haftanın sonuna kadar nakledileceğini bildirdi.

TRENLERLE NAKLEDİLECEKLER

Attal, nakil operasyonunun 2 özel ekipmanlı trenle gerçekleştirileceğini söyledi.

Fransız sözcü, Paris’te yeni karantina uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin soruya, “Daha zor ve kısıtlayıcı tedbirler almamak adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” yanıtını verdi ancak gerekli tüm kararların alınacağını vurguladı.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 100 BİNE DAYANDI

Fransa’da halihazırda, yoğun bakımdaki 4 bin 100 civarındaki hastanın yaklaşık bin yüzü Paris ve civarındaki hastanelerde tedavi görüyor.

Ülke genelinde saat 18.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı uygulaması sürüyor ancak son haftalardaki vaka artışının önüne geçilemiyor.

Fransa’da son 24 saatte 29 bin 759 vaka görüldü, toplam vaka sayısı 4 milyon 45 bini geçti. Virüsten ölenlerin sayısı ise 174 artarak 90 bin 315’e çıktı, neredeyse yüz bin rakamına yaklaştı.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.